Ponovili uspjeh: Pleternica ponovno u top 10 gradova po povlačenju EU sredstava

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Portal gradonacelnik.hr koji se između ostalog bavi i analitikom rada gradova je nedavno objavio kako je Pleternica 6. po redu grad u Hrvatskoj na listi povlačenja EU sredstava po broju stanovnika za period 2014. – 2022.

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić ističe kako nije važno mjesto na listi nego provođenje strateških ciljeva – prenosi Grad Pleternica.

– Naravno da nam je drago što smo 6. od više od 120 gradova u Hrvatskoj, no ono što je važnije je da realiziramo planove koje smo si zacrtali. Kada se osvrnemo oko sebe vidimo kroz infrastrukturu da Pleternica koristi sve mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju – rekla je Šarić.

No, nisu samo infrastrukturni projekti vezani uz sredstva Europske unije. – Velik je broj manjih i malih projekata koje realiziramo na razini godine, što kroz skrb od djeci, starijima, kroz neke nove mogućnosti za sve stanovnike, a nisu vezani uz gradnju. Bez obzira na pojedinačne financijske iznose oni na razini godine u ukupnom zbroju daju zavidan rezultat – dodaje.

Sva sredstva koja dolaze izvana omogućuju rasterećenje gradskog proračuna koja se kasnije mogu uložiti u ono što nije prihvatljivo financirati EU novcem. – Vanjska sredstva možemo uvijek promatrati kao investicije, jer bilo koji iznos da dođe izvana on se troši lokalno, dakle nismo zatvoreni u potrošnju vlastitog novca nego konstantno radimo na tome da novcem iz vanjskih proračuna povećavamo potrošnju u “lokalu” i tako osnažujemo naše gospodarstvenike – zaključila je.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *