Ponovili uspjeh: Pleternica ponovno u top 10 gradova po povlačenju EU sredstava

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Portal gradonacelnik.hr koji se između ostalog bavi i analitikom rada gradova je nedavno objavio kako je Pleternica 6. po redu grad u Hrvatskoj na listi povlačenja EU sredstava po broju stanovnika za period 2014. – 2022.

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić ističe kako nije važno mjesto na listi nego provođenje strateških ciljeva – prenosi Grad Pleternica.

– Naravno da nam je drago što smo 6. od više od 120 gradova u Hrvatskoj, no ono što je važnije je da realiziramo planove koje smo si zacrtali. Kada se osvrnemo oko sebe vidimo kroz infrastrukturu da Pleternica koristi sve mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju – rekla je Šarić.

No, nisu samo infrastrukturni projekti vezani uz sredstva Europske unije. – Velik je broj manjih i malih projekata koje realiziramo na razini godine, što kroz skrb od djeci, starijima, kroz neke nove mogućnosti za sve stanovnike, a nisu vezani uz gradnju. Bez obzira na pojedinačne financijske iznose oni na razini godine u ukupnom zbroju daju zavidan rezultat – dodaje.

Sva sredstva koja dolaze izvana omogućuju rasterećenje gradskog proračuna koja se kasnije mogu uložiti u ono što nije prihvatljivo financirati EU novcem. – Vanjska sredstva možemo uvijek promatrati kao investicije, jer bilo koji iznos da dođe izvana on se troši lokalno, dakle nismo zatvoreni u potrošnju vlastitog novca nego konstantno radimo na tome da novcem iz vanjskih proračuna povećavamo potrošnju u “lokalu” i tako osnažujemo naše gospodarstvenike – zaključila je.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)