Poplava uništila boksački klub Graciano, hoće li pomoći Grad, Županija i športski savezi?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jučerašnje obilne padaline, prouzrokovale su poplave koje su uništile obiteljske kuće, dvorišne zgrade, garaže, a na žalost doznajemo i neke stanove koji su se nalazili u suterenu. Ništa više sreće nije imao niti Boksački klub “Graciano” iz Požege koji broji više od 20 godina svoga aktivnog djelovanja. Vlasnik i trener Boksačkog kluba Graciano, gospodin Željko Krpan, čitav svoj život posvetio je boksu i stvaranju mladih i uspješnih sportaša. Iz “Krpanove garaže” ponikli su brojni državni prvaci poput Brune Knježevića koji je danas uspješan boksački trener u vlastitom klubu u Zagrebu te je i dalje aktivni boksač i to profesionalni. Tu je i Robert Krpan, dvostruki amaterski prvak Hrvatske. Robert je i dalje aktivan u ringu, no sada bez rukavica, u ulozi suca. Nedavno smo pisali o tome kako je postao prvi međunarodni IBA sudac s područja Požeško-slavonske županije, a sudačku IBA zvjezdicu nema niti velik broj u čitavoj Hrvatskoj. Titulom državnog prvaka okitili su se i Mihael Jugović, Valentin Vidović, Antonio Filipović..

Boks kao sport razvija mlade ljude u sportaše koji postaju zreliji i odgovorniji u privatnom životu. Boks nije udaranje protivnika bez cilja i smisla, već se kao i u šahu puno razmišlja o svakom sljedećem potezu, s čime se dolazi do poboljšanja koncentracije i razmišljanja, ili jednostavno rečeno, razvija se mozak. Osim toga, mladi ljudi lakše podnose stresne situacije. Puno je primjera mladih povučenih mladića koji su dolaskom u Graciano na trening jedva pozdravljali, a kasnije su postali društveni i komunikativni. Sport općenito udaljava mlade od loših stvari kao što su cigarete, droga i alkohol, a to već više od 20 godina Željko Krpan provodi u svome klubu koji je sada uništen i neupotrebljiv. Većinu stvari kupio je vlastitim sredstvima od ušteđevine i od članarina. Od većih stvari jedino je boksački ring kupljen od strane Grada Požege za vrijeme mandata Zdravka Ronka.

Boksački klub Graciano je najbolji, najdugovječniji i najpoznatiji klub u Požeško-slavonskoj županiji s jako dugom tradicijom i s brojnim državnim prvacima. U Gracianu treniraju mladi iz čitave Požeštine, te su nemali primjeri gdje roditelji djecu dovoze po tri ili više puta tjedno na trening iz Pleternice ili Kutjeva.
Klub bez pomoći Grada Požege i Požeško-slavonske županije, ali i Požeškog športskog saveza i Sportske zajednice Požeško-slavonske županije neće jako dugo moći sanirati štetu i vratiti se svakodnevnim treninzima, a hoće li navedene institucije pomoći sportu i mladim ljudima, sportašima, ostaje tek za vidjeti.
Upit smo poslali i Hrvatskom boksačkom savezu, te se nadamo i njihovoj pomoći budući da je savez do sada uvijek bio izuzetno korektan prema Požegi i Boksačkom klubu Graciano.

Iz BK Graciano su uz tužnu fotografiju poplavljenog kluba samo kratko priopćili: “Zbog poplave treninga neće biti do daljnjeg!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)