Pored 30 timova iz RH i inozemstva, naši vatrogasci ušli u Zlatnu ligu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

“U organizaciji JVP Grada Karlovca sudjelovali smo na 1. Croatia Holmatro Rescue Challenge koji se održavao 10. i 11. lipnja u Karlovcu. Na natjecanju je sudjelovalo 30 timova iz hrvatske i inozemstva. Zadatak spasilačkih timova je bio da u roku 20 minuta spase unesrećenu osobu iz vozila uz poštivanje svih sigurnosnih smjernica za spašavanje unesrećenih osoba u prometnim nesrećama. Natjecanje je ocjenjivalo 7 međunarodnih sudaca, stručnjaka u području spašavanja u prometu, a ocjenjivalo se zapovijedanje i vođenje mjesta intervencije, tehničko spašavanje i pružanje medicinske pomoći.

Naš tim je sastavljen od 6 ljudi, a čine ga Voditelj tima (Kristijan Perković), Tehnički tim (Josip Kraker i Andrija Krmpotić), Sigurnosni tim ( Hrvoje Tomić i Leo Pažin) i Bolničar (Robert Antunović-HMP). Tim se za natjecanje pripremao 2 mjeseca, a na ovo natjecanje smo išli zbog razmjene znanja i iskustava te spoznajama o novim tehnikama spašavanja.

U jakoj konkurenciji od 30 timova naš Tim je prema broju bodova smješten u Zlatnoj Ligi što je rezultat velikog truda i zalaganja naših vatrogasaca ali i odlične i dugogodišnje suradnje JVP Grada Požege i Zavoda za hitnu medicinu Požeško slavonske županije.
Svakako moramo spomenuti i našeg rezervnog člana tima Maria Marinovića koji se sudjelovao u treninzima, pripremi scenarija te glumi unesrećene osobe.

Dečki ponosni smo na Vas i idemo dalje…

Moramo se zahvaliti i JVP grada Karlovca na velikom trudu i odličnoj organizaciji ovoga natjecanja, momci svaka čast i vidimo se nagodinu.

Čestitke i svim ostalim Timovima na postignutom uspjehu.” – priopćili su na stranicama Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)