Pored 30 timova iz RH i inozemstva, naši vatrogasci ušli u Zlatnu ligu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

“U organizaciji JVP Grada Karlovca sudjelovali smo na 1. Croatia Holmatro Rescue Challenge koji se održavao 10. i 11. lipnja u Karlovcu. Na natjecanju je sudjelovalo 30 timova iz hrvatske i inozemstva. Zadatak spasilačkih timova je bio da u roku 20 minuta spase unesrećenu osobu iz vozila uz poštivanje svih sigurnosnih smjernica za spašavanje unesrećenih osoba u prometnim nesrećama. Natjecanje je ocjenjivalo 7 međunarodnih sudaca, stručnjaka u području spašavanja u prometu, a ocjenjivalo se zapovijedanje i vođenje mjesta intervencije, tehničko spašavanje i pružanje medicinske pomoći.

Naš tim je sastavljen od 6 ljudi, a čine ga Voditelj tima (Kristijan Perković), Tehnički tim (Josip Kraker i Andrija Krmpotić), Sigurnosni tim ( Hrvoje Tomić i Leo Pažin) i Bolničar (Robert Antunović-HMP). Tim se za natjecanje pripremao 2 mjeseca, a na ovo natjecanje smo išli zbog razmjene znanja i iskustava te spoznajama o novim tehnikama spašavanja.

U jakoj konkurenciji od 30 timova naš Tim je prema broju bodova smješten u Zlatnoj Ligi što je rezultat velikog truda i zalaganja naših vatrogasaca ali i odlične i dugogodišnje suradnje JVP Grada Požege i Zavoda za hitnu medicinu Požeško slavonske županije.
Svakako moramo spomenuti i našeg rezervnog člana tima Maria Marinovića koji se sudjelovao u treninzima, pripremi scenarija te glumi unesrećene osobe.

Dečki ponosni smo na Vas i idemo dalje…

Moramo se zahvaliti i JVP grada Karlovca na velikom trudu i odličnoj organizaciji ovoga natjecanja, momci svaka čast i vidimo se nagodinu.

Čestitke i svim ostalim Timovima na postignutom uspjehu.” – priopćili su na stranicama Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *