Od danas zastupnicima skuplji ručak, pogledajte nove cijene u saborskom restoranu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Već nekoliko mjeseci cijene hrane lete lete u nebesa, a zbog cjelokupne globalne situacije, poskupljuju i struja, plin, gorivo, a sukladno tome i sve ostalo. U Hrvatskoj nema tko nije digao cijene u zadnjih nekoliko mjeseci. Na poskupljenja je, doduše, bio “otporan” restoran u Hrvatskom saboru u kojem se cijene nisu mijenjale već nekoliko godina, no i njih je izgleda snašla inflacija – prenosi Net.hr.

Kako doznajemo, od 1. kolovoza porasle su cijene obroka hrane u saborskom restoranu, pa će saborski zastupnici i djelatnici Hrvatskog sabora svoje ručkove od sada plaćati nešto više. Glavno jelo s prilogom do sada su plaćali 15 kuna, a od 1. kolovoza ono će koštati 18 kuna.

Prema novim cijenama, dnevni prilog u saborskom restoranu koštat će 10 kuna, dnevna juha 5 kuna, za desert će plaćati 5 kuna, a za salatu će morati izdvojiti 4 kune. Naruče li naši političari glavno jelo, juhu, salaticu i desert, od sada će po obroku plaćati 32 kune.

Do sada je dnevna juha u saborskom restoranu koštala 4 kune, glavno jelo s prilogom 15 kuna, dnevni prilog 9 kuna, desert 4 kune, a salata 3 kune.

Na benefite spiskali preko 4,5 milijuna kuna
Saborski zastupnici trenutno su na ljetnoj stanci, a na svoja se radna mjesta vraćaju sredinom rujna kada im ponovo kreću sjednice. Uz sto dana godišnjeg odmora koliko imaju kada se sve zbroji, zastupnici uživaju i u brojnim benefitima kao što su primjerice troškovi goriva, cestarine, javnog prijevoza, karata za avion, troškovi smještaja u hotelima, troškovi stanarine i režija, ali i naknade za odvojen život.

O troškovima rada zastupnika Hrvatski sabor dvaput godišnje izvještava javnost, a na stranicama Hrvatskog sabora nedavno su objavljeni polugodišnji troškovi zastupnika od 1. siječnja 2022. do 15. srpnja 2022. Zastupnici su u prvom dijelu godine samo na benefite potrošili ukupno 4.739.668,80 kuna, od čega je najviše, 1.871.510,00 kuna, otišlo na troškove automobila.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika