Postaje li ovo novo normalno? U kafiću mu uz kavu naplatili i čašu vode iz pipe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kao zaštitu od inflacije i energetske krize mnogi ugostitelji posrnuli za mjerama zaštite svog poslovanja. Tako jedan kafić u Hrvatskoj naplaćuje čašu vode, i to po simboličnoj cijeni od jedne kune – prenosi SiB.hr.

Jedan korisnik Reddita odmah je to primijetio kada je dobio račun, zbog čega je to i objavio na društvenoj mreži, tražeći objašnjenje.
”Naplaćivanje vode iz pipe. Čaša jedna kuna. Jeste to već primijetili negdje ili je to novi trend”, napisao je na Redditu.

Ostali korisnici odmah su poveli raspravu navodeći uglavnom kako takva politika nije u redu, a neki govore da im je i to bolje nego kad ”im podvaljuju Janu za 50 kuna”.

”Kava je realnih 14 kn naravno pa nije imalo smisla uključit u cijenu”, pisali su korisnici. ”Podsjeća me na ono kad su mi frendovi nakon posla išli na pizzu i pitali cedevite. Žena ih je pitala ako žele bokal cedevite, oni su ga uzeli i onda je kasnije bokal cedevite bio 200 kuna… (ovo je bilo prije krize kad je cedevita bila 10-13 kuna u kafiću). Pizze su platili, bokal ne”, ispričao je svoje iskustvo drugi korisnik.

Jedan korisnik pak je izjavio kako za ovakve prigode uvijek čuva novčanicu od 1.000 kuna ”pa neka onda usitni”, no brzo mu je stigao odgovor ”druge strane priče”.

”U mom bivšem kafiću se čuvao karton sitniša od 50 lp i niže za sve koji u kafić dođu sa 500 kn ili više”, odgovorili su mu.

Foto: Reddit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *