Postavljene nove sjedalice na svim tribinama Sportske dvorane Tomislav Pirc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Djelatnici Požeškog športskog saveza jučer su završili s postavljanjem novih sjedalica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Nakon što su sjedalice proteklog tjedna postavljene na tribinama Jug i Istok posljednja je za ovaj tjedan ostala tribina Zapad.  

Tako su kroz desetak dana postavljene nove sjedalice u cijeloj dvorani čiji je kapacitet sada 1040 sjedećih mjesta. Nakon demontaže starih sjedalica prebojane su i sve tribine. Nove sjedalice će se puno lakše održavati jer su direktno pričvršćene za beton odnosno nemaju nosače kao stare. 

Nakon čak 44 godine požeška dvorana je dobila nove sjedalice, a do kraja godine trebala bi biti promijenjena i ograda oko terena čime bi završili radovi na kompletnoj obnovi dvorane. U 2023. je postavljena i nova energetski učinkovita LED rasvjeta, a odrađeni su i radovi na uređenju podloge odnosno treća  kompletna sanacija izvornog parketa iz 1979. godine. Krajem rujna su i okrečeni zidovi velike dvorane.

Požeška dvorana i dalje je među najljepšima u državi iako se u njoj bogata povijest požeškog sporta ispisuje još od davne 1970. godine kada su počeli radovi na postavljanju krovne konstrukcije i zatvaranju tadašnjeg Stadiona malih sportova u Grabriku da bi 1974. bio potpuno zatvoren te je prerastao u modernu, višenamjensku Sportsku dvoranu Grabrik (od 13. 05. 2015. službeni naziv je Sportska dvorana Tomislav Pirc).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *