Potpisan ugovor o prijenosu vlasništva nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Godine 2020., Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku kojom će pravo vlasništva zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Požegi s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prenijeti na Požeško-slavonsku županiju, i to bez naknade. Danas je u prostoru Velike vijećnice održano svečano potpisivanje ugovora o prijenosu vlasništva nekretnine s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na Požeško-slavonsku županiju, a ugovor su potpisati ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar i županica Antonija Jozić – prenosi Radio Vallis Aurea.

Županica Antonija Jozić zahvalila se Vladi Republike Hrvatske na donesenoj odluci koju su donijeli, te Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje na saniranju štete nastale tijekom tuče 2021. godine.

„Ovaj sporazum sklapa se nakon Odluke Skupštine Požeško-slavonske županije, da se ovaj prijenos nekretnine može izvršiti, a nastavno na Odluku Vlade Republike Hrvatske. Velika zahvala Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i ravnatelju Ivanu Serdaru, ne samo na ovom ugovoru, već i na svim onim aktivnostima i zajedničkim pothvatima u prethodnom periodu dok su skrbili o nekretnini.”

“Podsjetit ću da je u Požegi bila velika elementarna nepogoda, grad je pogodila tuča i veliko nevrijeme, a tada je i zgrada Doma za starije i nemoćne imala zabilježenu štetu u iznosu preko milijun kuna. To je sve obnovljeno sredstvima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, što je u tom trenutku našoj županiji koja je bila pogođena elementarnom nepogodom, puno značilo. Na tom jednom velikom iskoraku hvala, hvala za ovu nekretninu koju darujete, a mi ćemo u skladu s ovim Ugovorom nastaviti obavljanje djelatnosti koje se u toj nekretnini i dalje obavlja. Isto tako, bit će nam olakšano upravljanje tom nekretninom, drugi zahvati koji su neophodni za funkcioniranje Doma, a ujedno i svi novi projekti koji će se financirati iz nacionalnih sredstava ili sredstava Europske unije.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Požeško-slavonska županija je dvanaesta koja potpisuje ugovor o prijenosu vlasništva, naglasio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar prije samog potpisivanja.

„Cijela ova priča o prijenosu vlasništva Domova s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na lokalne jedinice samouprave, započela je još 2020. godine samom odlukom Vlade RH u studenom. To je zadužilo naše resorno ministarstvo i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da osiguramo sve preduvjete za prijenos tih nekretnina. Nakon toga, resorno ministarstvo obavijestilo je i Hrvatsku zajednicu županija te se napravio nekakav plan i aktivnosti, na koji način da se ta priča za sve županije riješi u što brže mogućem roku.”

“S obzirom na to da se radi o nekretnini u vrijednosti većoj od milijun kuna, potrebna je suglasnost Upravnog vijeća i to je bio naš prvi korak. Malo nam je elementarna nepogoda tu utjecala, nažalost je pogođen vaš kraj, ali uspjeli smo u svom financijskom planu pronaći sredstva i sanirati taj dio. Nakon toga su nam bili osigurani svi preduvjeti da danas potpišemo ovaj Ugovor vezano za sami prijenos te nekretnine. Svakako da će vama i ostalim županijama na ovaj način biti olakšano upravljanje i financiranje nekretnine, s obzirom na to da je puno teže ulagati u tuđu nekretninu, nego u vlastitu. Do sada smo već napravili prijenos za preko 20-ak Domova za starije i nemoćne osobe, vi ste dvanaesta Županija koja potpisuje ugovor.“ – rekao je ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar, a uz njega su prisustvovali Igor Šimić, načelnik Odsjeka za gospodarenje nekretninama, te predstojnica Ureda za odnose s javnošću Maja Čakarun.

Zadovoljstvo o današnjem potpisivanju ugovora o prijenosu vlasništva izrazila je i Ružica Alaber, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe u Požegi.

„Zahvaljujem se Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, ravnatelju Serdaru i njegovim suradnicima, zaista mogu iskazati samo zadovoljstvo što je došlo do ovog trenutka. Zahvaljujem se u ime zaposlenika i korisnika Doma te u svoje osobno ime, na sanaciji nastale štete na našoj zgradi kad je bilo potrebno.“ – rekla je ravnateljica Alaber.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *