Potpuni uspjeh Kazališnih ljetnih večeri

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nakon dvogodišnje stanke uvjetovane restrikcijama oko koronavirusa, kraj ovogodišnje sezone Gradskog kazališta Požega začinjen je Kazališnim ljetnim večerima. Kroz dvadesetak dana trajanja (30.6. – 17.7.) požeška publika uživala u programu koji je sadržavao tri (3) dječje predstave iz ciklusa „Drvo bajki”, pet (5) predstava za odrasle te gostovanje studenata osječke Akademije za kulturu i umjetnost.
Najbolji sud o uspješnosti svakako je publika koja je bila jedinstvena u svojim komentarima: „bravo… predstave su super… svaka čast…”, samo su neki od brojnih pohvalnih epiteta koje su nam upućivali posjetitelji po izlasku iz dvorane. Publika je jednako uživala u „Enigmatskim varijacijama” i „Tri žene”, smijehom popratila „Stambeno pitanje” i „Tri i pol sestre”.
Šlag na tortu zasigurno je bio nedjeljni dvostruki program kojim su završene Kazališne ljetne večeri: predstava „Tena – kronika raspada jedne ljepote” te večernji koncert na prepunoj terasi Kazališne kavane na kojem se Ružica Maurus predstavila svojim izborom sevdalinki uz klavirsku pratnju prof. Alena Kovačevića – prenosi Gradsko kazalište Požega.

Prvi dojmovi govore kako su Kazališne ljetne večeri dodatno podigle ljestvicu kvalitete u izboru gostujućih predstava što je i publika „nagradila” dobrim odazivom, ali s druge strane nameće se i obveza za predstojeću novu sezonu. Stoga se već sada slažu programi koji bi svojom kvalitetom nastavili zacrtani put požeškog kazališta, tako da je u rujnu najavljen dolazak ansambla HNK Zadar, u listopadu je Požega domaćin 1. Slavonskom KaFe-u kroz koji će se predstaviti svih pet slavonskih kazališta.
S nestrpljenjem se očekuje i studeni koji donosi premijeru „Slučaja maturanta Wagnera” koju će prema tekstu Marijana Matkovića režirati Jasmin Novljaković, no o svemu više na jesen.
U svakom slučaju požešku kazališnu publiku očekuje uzbudljiva 28. sezona u Gradskom kazalištu Požega.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)