Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti održano predavanje u Đačkom domu Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Policijski službenici PU požeško- slavonske su 30. studenoga  u prostorijama Đačkog doma u Požegi održali predavanje korisnicima i odgajateljima na temu ovisnosti o drogama i njenog suzbijanja kod mladih s ciljem podizanja svijesti o problemu svih vrsta ovisnosti te na problem zlouporabe sredstava ovisnosti, a poglavito droga. Predavanje su održali policijski službenik Službe kriminalističke policije Mario Pjerabon i policijski službenik za prevenciju Miro Miličević.
 
Kroz predavanje su prisutni upoznati s vrstama droga i načinima na koje djeluju, a kroz brojne primjere iz policijske prakse nastojalo se predočiti koje posljedice one mogu izazvati i koje opasnosti predstavljaju za zdravlje te za obiteljski i društveni život.
 
Učenicima se kroz predavanje želi podići i razina svijesti o opasnostima konzumiranja i štetnosti zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti. Naime, često se trošenje droga započinje eksperimentiranjem, znatiželjom ili utjecajem društva i vršnjaka, te je stoga važno oduprijeti se svim izazovima koje nepromišljenim ponašanjem možemo izazvati.
 
Također je ukazano koje posljedice snosi alkohol i njegovo konzumiranje te  problematiku vožnje pod utjecajem alkohola i problematiku događanja prometnih nesreća u kojima su sudionici „mladi vozači“ pod utjecajem alkohola.
 
Na samom kraju su učenici  upoznati i s kazneno-pravnim i prekršajnim odredbama, odgovornošću i specifičnostima vezanima uz njihovu dob i odrastanje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)