Požega: „Dan bez mobitela u prometu“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas su policijski službenici PU požeško-slavonske s nositeljem projekta Hrvatskom udrugom menadžera sigurnosti iz Zagreba i uz potporu Autokluba Požega proveli preventivno-edukativnu aktivnost „Dan bez mobitela u prometu“ – prenosi PU požeško-slavonska.

Voditeljica službe za javni red i sigurnost Ivana Radić naglasila je važnost ovakvih preventivnih aktivnosti navodeći: „Kao što znamo, mobitel u prometu smanjuje koncentraciju, odnosno otklanja našu pažnju od nekakvih bitnih događaja na cesti, dovoljna je sekunda nepažnje da se dogodi teška prometna nesreća. Distrakcija je, uz nepropisnu brzinu, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa, jedan od četiri ubojice u prometu. Policija provodi niz preventivnih i represivnih aktivnosti u prometu, a s provođenjem krećemo već od vrtićke dobi. Treba podsjetiti sve roditelje da su oni ti koji svojim ponašanjem pokazuju svojoj djeci primjer ponašanja u prometu“. Dodala je da je tijekom 2022. na području PU požeško-slavonske evidentirano oko 500 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Alen Ostojić predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti rekao je da 2. travnja započinje nacionalna kampanja „Dan bez mobitela u prometu“, a provodi se već sedam godina. Naglasio je da ova kampanja nije protiv korištenja mobitela, jer mobiteli su naša svakodnevica i doista su alati bez kojih ne možemo. No, nažalost postoji i tamna strana korištenja mobitela, a upravo se vidi u činjenici da je i danas na visokoj ljestvici uzroka prometnih nesreća u Hrvatskoj. Pozvao je sve sudionike u prometu da budu ambasadori ove kampanje, jer niti jedan poziv, niti jedna poruka, nisu vrijedni ljudskog života. Ovom kampanjom želi se utjecati na čovjeka i na podizanje svijesti kod ljudi, u konačnici, samo su dvije sekunde nepažnje dovoljne za izazivanje sudara. Na kraju je istaknuo da su kampanju započeli u Požegi jer upravo službenici PU požeško-slavonske imaju odličnu priču sa svojim preventivnim aktivnostima.

Navedenu aktivnost su podržali i zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević te zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. Svi vozači koji do sad nisu prekršajno evidentirani na dar su dobili bluetooth uređaje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *