Požega dobila prvog međunarodnog boksačkog suca, Roberta Krpana

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Požežanin Robert Krpan položio je za međunarodnog IBA suca u Poljskom gradu Kielce. Polaganje se odvijalo od 8 do 13.11.2022, a službena potvrda o položenom ispitu stigla je danas. Polaganje je bilo u sklopu međunarodnog turnira na kojem su nastupili predstavnici iz cijelog svijeta.

Polaganje se sastoji od testa poznavanja pravila, bodovanja rundi i suđenja u ringu, a za uspješno polaganje potrebno je zadovoljiti u sva tri aspekta. Sudac s ovom licencom smije suditi Europsko prvenstvo za mlađe dobne skupine, Seniorsko Prvenstvo Hrvatske i ostale 1 star turnire.

Krpan kaže kako ne misli stati na ovome, već mu je cilj položiti za sve 3 IBA zvjezdice i eventualno suditi Olimpijske igre jednog dana, ali do toga ima još najmanje 10 godina rada, te nadodaje kako bi se prije svega htio zahvaliti svom ocu Željku Krpanu koji ga je trenirao i uputio u boks, kao i Naimu Ramaju koji ga je učio suditi od samih početaka.

“Imam svoju viziju boksa, smatram da se sudac u ringu ne treba primijetiti i da treba puno više puštati borbu da teče, a ne ju prekidati zbog nekih nebitnih faula i sječi borbu bez razloga. U ringu se osjećam odlično, i dan danas nekad spariram, cijeli život sam u boksu i ne diraju me poneke kritike trenera ili publike pogotovo onih koji ne znaju ni sami zašto se ljute. Oni najbezobrazniji najčešće ni ne poznaju pravila, vjerojatno ih nisu nikada ni pročitali pa ih nitko ozbiljno niti ne shavaća” – zaključuje Robert Krpan.
Ovim putem Požeški.hr čestita Robertu na ovom velikom postignuću koje je velika stvar, ne samo za Boksački klub Graciano, Grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju već i za cijelu Hrvatsku. Bravo!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)