Požega domaćin kvalifikacijama za Svjetsko natjecanje u plesu – Dance World Cup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Plesni studio Marine Mihelčić organizator je kvalifikacija za Svjetsko natjecanje u plesu – Dance World Cup koje se ovoga vikenda održava u SD „Tomislav Pirc“. Požega je tako domaćin oko osam stotina mladih plesačica i plesača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije koji se žele plasirati na jedno od najpoznatijih svjetskih plesnih natjecanja. Uz Dance World Cupa u isto vrijeme održava se i Cro Dance Challenge, na kojemu se natječu samo plesači iz Hrvatske.

Plesni vikend u Požegi otvorio je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević i poželio svima uspjeh u natjecanju te ugodan boravak u našem gradu.

Dance World Cup je jedno od najvećih svjetskih plesnih natjecanje s preko 8000 tisuća plesača u koje su uključene mnogobrojne države.
Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Kina, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Hong Kong, Indija, Meksiko, Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države i naravno Hrvatska, samo su neke od njih. Ove godine finale DWC-a se održava u San Sebastianu u Španjolskoj, a plesači će u Požegi pokušati osvojiti jedno od mjesta koje vode u finale.
Suci dolaze iz Engleske – Mark Hindle, iz Makedonije – Tamara Gjurchinovska i primabalerina HNK iz Zagreba – Edina Pličanić – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *