Požega domaćin Prvenstva Hrvatske u tenisu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požega je domaćin HEP Prvenstva Hrvatske u tenisu, natjecanja namijenjena kategoriji juniorki i juniora u dobi do 16 godina, koje okuplja ponajbolje mlade sportaše iz cijele Hrvatske. Trajat će do 19. svibnja, a domaćin i organizator natjecanja je Tenis klub Požega – prenosi Grad Požega.

Svečano otvorenje održano je danas na terenima Teniskog kluba Požega, a prisustvovali su mu gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski, predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović i tajnik saveza Željko Mitrović, predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije dr. Vlado Drkulec, Tomislav Čabraja, direktor turnira Robert Brkljač, te vrhovni sudac turnira Dejan Miljević.
U ime domaćina prigodnim riječima obratio se predsjednik Športskog teniskog kluba Požega Ivan Penava.Prije svega zahvalio bih se Teniskom savezu koji je nakon puno godina iskazao povjerenje da održimo ovako veliko prvenstvo, mi se predlažemo i za nagodinu ako bude moguće. Nadam se da će svi biti zadovoljni i da ćemo dobro odraditi svoj posao. – rekao je Penava.

Nama je drago da se i manji klubovi javljaju za organizaciju državnog prvenstva, ona su najznačajniji turniri u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza. Na njima se okupljaju najbolji igrači i igračice u pojedinoj kategoriji. Lijepo je vidjeti da su svi naši juniori i juniorke do 16 godina danas ovdje, nadamo se da će ovaj turnir biti prvi u podizanju teniske kulture u gradu Požegi. – rekao je izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Današnje Prvenstvo Hrvatske u tenisu otvorio je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.
Posebno mi je drago što je Požega domaćin ovog prvenstva. Nadam se kako će se svi, uključujući i natjecatelje, goste i dužnosnike Hrvatskog teniskog saveza, ugodno osjećati u Požegi. Ovo je doista lijepo, kako je rekao izvršni direktor, dobar je poticaj da se na neki način učini vidljivijim tenis u Požegi, pa da se možda iz toga izrodi neki napredak. Napredak infrastrukture, a onda iz toga i napredak samog tenisa, iako Požega ima dugu tradiciju, ali manje-više na nižim razinama, ovo je možda prilika da ovakvi turniri naprave iskorak. Svim natjecateljima želim lijepu, fer igru, svima želim da pobjede, a s obzirom na to da ne mogu svi biti pobjednici, neka pobjedi najbolji. – poručio je gradonačelnik dr.sc Željko Glavić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *