POŽEGA: Napravili autobusnu stanicu do koje nema sigurnog prilaza niti staze

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Da je grad Požega poseban grad po mnogočemu, a posebice po komunalnim problemima i rješavanju istog, svima je dobro poznato. Isto tako je poznato da Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege aktualnom gradonačelniku Grada Požege dr.sc. Željku Glaviću od početka mandata zadaje teške glavobolje, a podsmijeh kod Požežanki i Požežanina.

Jedna nova priča iz kategorije “vjerovali ili ne”, dolazi nam iz Mlinske ulice u Požegi, nedaleko od Vojarne 123. brigade HV Požega. Na službenim stranicama Grada Požege, 16. lipnja 2023. godine pohvalili su se kako: “Nove autobusne nadstrešnice su prema zahtjevima Mjesnih odbora postavljene u Ulici Eugena Kvaternika ispred k.br. 32, u Mlinskoj ulici nasuprot k.br. 7 te u Industrijskoj ulici ispred trgovine „Alles“. Isto tako navode da je ukupna vrijednost investicije 17.155,00 eura

I kad bi čovjek pomislio da se ulaže u prave stvari i da je sve napravljeno kako treba, javi nam se nekoliko roditelja djece iz Mlinske ulice s ukazivanjem na jedan nevjerojatan propust.
Naime, Grad Požega je pri svojim radovima zaboravio napraviti stazu ili pješački prijelaz do nove autobusne stanice jer sada pješaci, a govore nam roditelji da je i dosta djece u pitanju, mogu samo pretrčavati prometnicu koja je odavnina poznata po tome da vozači voze kao da su glumci u filmu “Brzi i žestoki”.

“Neka stave semafore, one koji upale crveno na 50 na sat i koji mogu prekidačem koristiti pješaci da bi sigurno mogli prijeći do autobusne stanice, jer sad ne mogu nikako osim trčeći i nadajući se da im se neće nešto dogodit” – govori nam jedna mještanka Mlinske ulice.

Isto tako, autobusna stanica izgrađena je pored “pune linije”.

“Ovdje divljaju i danju i noću, i onda naša djeca trebaju čekati autobus na suprotnoj strani od kuća, a prići autobusnoj stanici sigurno nemaju odakle. Ako je već toliko skupa investicija semafor, a za sve druge stvari se ima, neka nam Grad Požega barem označi pješački prijelaz i postavi ležeće policajce s obje strane, kako bi se izbjegle i spriječile moguće tragedije s ljudskim žrtvama” – govori nam druga sugovornica.

Ovdje nema što dodati, fotografije će govoriti same za sebe, a od Grada Požege ostaje za vidjeti hoće li čim prije ovaj nevjerojatni gaf ispraviti ili ćemo čekati prvu crnu vijest iz Mlinske ulice, zahvaljujući nadležnima koji baš ne razmišljaju o poslu koji rade.

Na kraju bi rekli: Gradonačelnik jedan korak unaprijed, a njegove nadležne službe dva koraka unazad.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)