POŽEGA: Napravili autobusnu stanicu do koje nema sigurnog prilaza niti staze

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Da je grad Požega poseban grad po mnogočemu, a posebice po komunalnim problemima i rješavanju istog, svima je dobro poznato. Isto tako je poznato da Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege aktualnom gradonačelniku Grada Požege dr.sc. Željku Glaviću od početka mandata zadaje teške glavobolje, a podsmijeh kod Požežanki i Požežanina.

Jedna nova priča iz kategorije “vjerovali ili ne”, dolazi nam iz Mlinske ulice u Požegi, nedaleko od Vojarne 123. brigade HV Požega. Na službenim stranicama Grada Požege, 16. lipnja 2023. godine pohvalili su se kako: “Nove autobusne nadstrešnice su prema zahtjevima Mjesnih odbora postavljene u Ulici Eugena Kvaternika ispred k.br. 32, u Mlinskoj ulici nasuprot k.br. 7 te u Industrijskoj ulici ispred trgovine „Alles“. Isto tako navode da je ukupna vrijednost investicije 17.155,00 eura

I kad bi čovjek pomislio da se ulaže u prave stvari i da je sve napravljeno kako treba, javi nam se nekoliko roditelja djece iz Mlinske ulice s ukazivanjem na jedan nevjerojatan propust.
Naime, Grad Požega je pri svojim radovima zaboravio napraviti stazu ili pješački prijelaz do nove autobusne stanice jer sada pješaci, a govore nam roditelji da je i dosta djece u pitanju, mogu samo pretrčavati prometnicu koja je odavnina poznata po tome da vozači voze kao da su glumci u filmu “Brzi i žestoki”.

“Neka stave semafore, one koji upale crveno na 50 na sat i koji mogu prekidačem koristiti pješaci da bi sigurno mogli prijeći do autobusne stanice, jer sad ne mogu nikako osim trčeći i nadajući se da im se neće nešto dogodit” – govori nam jedna mještanka Mlinske ulice.

Isto tako, autobusna stanica izgrađena je pored “pune linije”.

“Ovdje divljaju i danju i noću, i onda naša djeca trebaju čekati autobus na suprotnoj strani od kuća, a prići autobusnoj stanici sigurno nemaju odakle. Ako je već toliko skupa investicija semafor, a za sve druge stvari se ima, neka nam Grad Požega barem označi pješački prijelaz i postavi ležeće policajce s obje strane, kako bi se izbjegle i spriječile moguće tragedije s ljudskim žrtvama” – govori nam druga sugovornica.

Ovdje nema što dodati, fotografije će govoriti same za sebe, a od Grada Požege ostaje za vidjeti hoće li čim prije ovaj nevjerojatni gaf ispraviti ili ćemo čekati prvu crnu vijest iz Mlinske ulice, zahvaljujući nadležnima koji baš ne razmišljaju o poslu koji rade.

Na kraju bi rekli: Gradonačelnik jedan korak unaprijed, a njegove nadležne službe dva koraka unazad.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *