Požega: Održana edukativno preventivna aktivnost pod nazivom „Uoči me“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Policijski službenici PU požeško-slavonske su proveli preventivno edukativnu aktivnost
Danas su policijski službenici PU požeško-slavonske u suradnji s nositeljem projekta Školom za cestovni promet iz Zagreba i uz potporu Autokluba Požega, a s ciljem povećanja sigurnosti pješaka na cestama provodila zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost „Uoči me“.

Na području PU požeško-slavonske tijekom protekle 2021. zabilježeno je 16 naleta na pješake, od čega su se četiri naleta odnosila na djecu i tom prilikom je dvoje djece teško, a dvoje djece lakše ozlijeđeno. U prva tri mjeseca 2022. zabilježeno je šest naleta na pješake, od toga na jedno dijete koje je teško ozlijeđeno.

O samoj preventivnoj aktivnosti više je rekao Tomislav Ćurković, ravnatelj Škole za cestovni promet iz Zagreba koji je izjavio da je cilj ove preventivne akcije povećanje sigurnosti pješaka u cestovnom prometu i podizanje razine prometne kulture te da se u navedenoj školi bave prometnom preventivom s ciljem da njeni učenici koji imaju određenu razinu znanja ta znanja upotrijebe u edukaciji učenika osnovnih škola, ali zapravo s idejom da im pokažu kako se na siguran način ponašati u cestovnom prometu.

Također je izjavio da se danas učenici Škole za cestovni promet iz Zagreba, zajedno s djelatnicima PU požeško-slavonske, provode preventivnu aktivnost „Uoči me“ tako što u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi provode edukaciju, dok na raskrižju evidentiraju savjesne i nesavjesne vozače te time podižu prometnu kulturu i sigurnost pješaka u cestovnom prometu.

Predsjednik Autokluba Požega Zvonko Šimunović je izjavio da podržavaju ovu preventivno-edukativnu aktivnost, kao i sve ostale akcije i manifestacije u prometnoj kulturi i sigurnosti prometa na cestama općenito.

Izvor: PU požeško-slavonska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika