Požega poražena u polufinalu Županijskog nogometnog kupa od Jakšića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


JAKŠIĆ / LIPIK – Imat ćemo novog pobjednika kupa nakon dugo godina dominacije Slavonije i Slavije, da budemo precizniji, čak 12 posljednjih naslova završilo je u vitrinama pleterničkog ili požeškog trećeligaša. Kako su i jedni i drugi ove sezone rano izletjeli iz natjecanja bilo je jasno da ćemo dobiti novog prvaka, a danas smo doznali da će to biti Jakšić ili BSK. Jakšić prvi ili BSK drugi put u povijesti. Jakšić će biti domaćin pa ima određenu prednost, ali poznavajući bučke ljubitelje nogometa nismo sigurni da će imati prednost na tribinama, jer se sigurno sprema bučka invazija na Jajare, a s njom i pravi nogometni spektakl početkom lipnja.

Bučani su do finala došli minimalnom 1:0 pobjedom na gostovanju u Lipiku koju im je donio Ivan Buturac golom u 75. minuti, ali i mladi Luka Mazal koji je u više navrata sjajno obranio svoju mrežu. U prvom dijelu Lipik je uzdrmao gredu, a u nastavku Roberto Alviž debelo u sudačkom dodatku s bijele točke prebacio gol pa se Žuti s pravom vesele svom drugom finalu u posljednje tri godine.

U Jakšiću tvrda i čvrsta utakmica bez puno šansi u kojoj su domaći na pogon Marka Grbeša bili bolji od Požege i nakon 2015. ponovno stigli do finala.

Do prednosti je Jakšić došao u 78. minuti. Rekli bi neki sretno, no mi bi rekli zasluženo, zahvaljujući požrtvovnosti Matea Palamete koji je istrčao ono što bi malo tko, jurio je za jednom “bunarušom” kad su je svi već vidjeli u gol autu, lopta je udarila u korner zastavicu, ostala u terenu pa je Palameta poslužio Grbeša koji tuče prizemno, gostujuća obrana uklizuje i mijenja smjer lopte koja odlazi u mrežu.

U 87. krasan potez Grbeša, dobio je loptu na 12-13 metara od gola, oslobodio se čuvara i iz okreta od vratnice pogodio za 2:0 i potvrdu ulaska u finale koje će se igrati u srijedu, 08. lipnja 2022. s početkom u 18,00 sati u Jakšiću. 

(sportalo.hr)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *