Požega se raspada, nadležni “spavaju”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Sramotno, ali istinito je upravo to da nadležni jednostavno ne reagiraju na vapaj građanki i građana Požege koje mi prenosimo putem članaka.

Jedan takav vapaj smo već DVA puta prenosili, a to je potreba za pješačkim prijelazom u naselju Babin Vir.
Ondje stanari čak TRI stambene zgrade nemaju niti jedan siguran prilaz do svojih stanova, apelirali smo dva puta kroz članak na Grad Požegu, ali pješačkog prijelaza i dalje NEMA!
Glavnu prometnicu stotine stanara mora pretrčavati i da ih ne daj Bože, udari automobil oni će biti krivi, dok se s druge strane Grad Požega pravi blesav, kao da nemaju ništa s time i kao da se njih to uopće ne tiče.

No krenimo dalje, apel građana i građanki je i u blizini Trga 123. brigade u Požegi.
Tamo je cesta devastirana, dok su betonski kanali za vodu poispadali i uništeni.
Problem je i prijeći preko toga s obzirom na to da je cesta uska, dok s druge strane problem stvaraju i vode nakon kiše jer voda nekontrolirano teče, betonski kanali za vodu više nemaju nikakvu svrhu, naročito ne onu primarnu za koju su nekad postavljeni.

Ovakvo “ruglo” pored spomenika i Trga 123. brigade nije zaista na čast i diku nikome.
Hoće li Grad Požega riješiti ovaj problem ili će i dalje ponosno dovoditi visoke uzvanike iz Zagreba na polaganje vijenaca na obližnjem Trgu pa da odmah vide svu “raskoš” u Požegi?

Ovakve stvari se mogu još vidjeti na fotografijama Antičke Grčke, ali s obzirom na to da naša Turistička zajednica promovira povijest Požege, možda smo mi laici pa ne razumijemo da se ovome treba diviti, a ne popraviti.

Bilo kako bilo, nadamo se da će i ovaj ali i problem u Babinom Viru u najkraćem vremenu biti riješeni na opće zadovoljstvo svih građanki i građana Požege!

Živi bili pa vidjeli.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika