Požega: „Važnost međuresorne suradnje“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U petak 16. rujna 2022. u Požegi u Gradskoj knjižnici u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ održana je edukacija „Važnost međuresorne suradnje“.
Na navedenoj edukaciji sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske, predstavnici Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra i predstavnici organizacija civilnog društva – prenosi PU požeško-slavonska.

U vezi edukacije prisutnima su se obratili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović koja je ukazala na problematiku nasilja i da su djeca najugroženija te potrebu senzibiliranja šire javnosti za prava žrtava i svjedoka u postupcima. Branka Žigante Mašić, sutkinja Visokog prekršajnog suda u mirovini naglasila je da imamo veliku sivu brojku prijavljivanja, a također je u svom izlaganju istaknula da je nasilje u porastu te da je nužno da se sve institucije u okviru svoga rada i djelovanja povežu. Voditeljica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije Mirjana Jugović je govorila o radu tima za prevenciju te naglasila da je iznimno važno graditi sustav koji će na vrijeme prepoznati nasilje u obitelji i pružiti adekvatnu podršku žrtvama nasilja, ali i adekvatan tretman počinitelja.

Svi sudionici današnje edukacije istaknuli su da je potrebna bolja povezanost svih dionika koji sudjeluju u radu sa žrtvama, a što će u budućnosti zasigurno rezultirati višom razinom zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *