Požeška biskupija financijski pomogla Udruzi “Mali Princ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U rehabilitaciji djece s razvojnim teškoćama u Hrvatskoj postoji nedostatak stručnjaka koji su uz to neravnomjerno raspoređeni i uglavnom zastupljeni u većim gradovima. Budući da se rehabilitacija djece u svijetu brzo razvija, potrebno je i kod nas uvoditi nove metode te usavršiti postojeće. Primjenom suvremenih metoda u ranoj dobi moguće je postići bolji oporavak funkcije, pa čak i kod djece s izraženijim teškoćama bolju funkciju i kvalitetu življenja.

Ayres senzorna integracija® (ASI) znanstveno je utemeljen i međunarodno priznat terapijski pristup, kojeg je utemeljila te razvijala američka radna terapeutkinja Dr. A. Jean Ayres, PhD, OTR, FAOTA.

Dr. Ayres opisala je poremećaj senzorne integracije kao “prometni kaos ili gužvu” koji priječe određenim dijelovima mozga da na primjeren način zaprime i obrade senzorne informacije.

Ponosni smo na fizioterapeutkinju udruge “Mali princ” našu dragu Mateu Ivanešić koja će uskoro postati polaznik Akademije za razvojnu rehabilitaciju u Zagrebu kako bi svoje stečeno znanje u radu s djecom s teškoćama u razvoju dodatno obogatila usavršavanjem iz senzorne integracije upravo prema Ayres terapijskom pristupu. Financijska sredstva za edukaciju naše Mateje osigurala je Požeška biskupija te im se ovom prilikom zahvaljujemo – priopćili su iz Udruge “Mali Princ”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika