Požeška Katolička gimnazija organizirala humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U suradnji s Caritasom Požeške biskupije, Katolička gimnazija u Požegi organizirala je 3. lipnja 2023. na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi dvanaesti humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“. Na cjelodnevnom turniru sudjelovalo je 13 dječjih nogometnih ekipa iz različitih dijelova Požeške biskupije i šire s ciljem prikupljanja novčanih sredstva za nabavu informatičke opreme korisnicima socijalne usluge poludnevnog boravka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Požegi.

Na završnom dijelu turnira bili su nazočni i predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu na čelu s voditeljicom socijalnih usluga Anom Veočić te požeški biskup Antun Škvorčević. U ime organizatora turnira prof. Mario Raguž je u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku uručio biskupu Škvorčeviću album fotografija do sada održanih turnira „Nisi sam“ i zlatnu medalju.

Obraćajući se svima koji su se uključili u organizaciju 12. humanitarnog malonogometnog turnira „Nisi sam“ i natjecateljima biskup je poručio kako im želi čestitati, pohvaliti ih i zahvaliti im. Najprije je čestitao pobjednicima Turnira, kazavši kako je puno važnije od same pobjede njihovo sudjelovanje na Turniru, jer su time posvjedočili svoju plemenitost i solidarnost s djecom u poteškoćama. Potom je biskup Antun pohvalio sve one koji su organizirali ovogodišnji Turnir i na njem sudjelovali, napose prof. Maria Raguža koji je od samih početaka njegov organizator. Na kraju je biskup zahvalio svima onima koji imaju osjećaja za druge. Spomenuo je kako ima sebičnih ljudi koji misle samo na sebe, ali su se danas ovdje okupili mladi sportaši koji svjedoče svoje osjećaje za druge i po tom je ovo velik događaj. Zahvalio im je što tako nastupaju, uključivši u zahvalu njihove roditelje, učitelje i trenere te sve druge koji su sudjelovali u organizaciji Turnira. Na kraju je biskup još dodao kako poseban pozdrav upućuje djelatnicima i djeci iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, rekavši im kako želi da osjete ono što im sudionici ovog Turnira nastoje posvjedočiti, a to je blizina i ljubav.

Prije završnice turnira odigrana je revijalna utakmica između predstavnika spomenutog Centra – Legosa i Nogometnog kluba Slavonija. Potom je biskup Antun uručio pokale i medalje pobjedničkim ekipama. Prvo mjesto osvojio je Nogometni klub Požega, drugo mjesto zauzela je ekipa Nogometnog kluba Slavonija – Plavi također iz Požege, treće mjesto Nogometni klub Papuk iz Velike, a četvrto mjesto Nogometni klub Slavonija – Bijeli. Na turniru su sudjelovale i ekipe: Nk Kaptol, Nk Amater SB, Tiki Taka, Nk Marsonija SB, Nk Slavija Pleternica, Nk Nopo Legen, Nk Slavonija – Zeleni, Nk Mladost Pavlovci i NK Vinogorac.

Svojim novčanim prilozima u akciju su se uključili vjernici iz župa Katedralnog arhiđakonata Požeške biskupije te drugi pojedinci i pravne osobe.

Valja dodati da Katolička osnovna škola u Požegi očituje svoju povezanost i potporu Centru za nestalu i zlostavljanu djecu na različite načine, napose svakodnevnom dostavom hrane iz svoje kuhinje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)