Požeška planinarska obilaznica i dalje privlači turiste i planinare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Četiri mjeseca nakon otvaranja Požeška planinarska obilaznica i dalje privlači planinare, turiste i avanturiste u naš grad.
Uglavnom svakog vikenda pojavi se tu i tamo poneka grupa planinara iz Rijeke, Karlovca, Delnica, Opatije, Ičića, Zagreba, Ljubljane, Maribora, Varaždina, Osijeka, Vukovara, Nove Gradiške s ciljem obilaska naše obilaznice.

Višeslav Turković, predsjednik HPD Gojzerica Požega i povjerenik obilaznice, redovito se odaziva na njihove pozive i prima ih u društvenim prostorijama na adresi: Republike Hrvatske 1C u Požegi. Svi oni nakon obilaska KT (kontrolnih točaka) obilaznice, dolaze u sjedište HPD Gojzerica Požega donoseći dokaze (fotografije) o svom obilasku.

Povjerenik obilaznice provjerava njihove fotografije s kontrolnih točaka, a nakon toga pečati i ovjerava dnevnike (Dnevnik Požeške planinarske obilaznice – PPO) te na kraju dodjeljuje priznanja u obliku bedža s logom obilaznice. Poslije kroz razgovor razmjenjuju iskustva i dojmove o obilaznici i gradu, a gotovo obavezno ”padne” i zajednička fotografija. Svi oni željni su vidjeti nešto novo i upoznati Požegu, u kojoj većina njih nikada nije bila. Zanimaju ih spomenici kulture i znamenitosti našeg baroknog grada te širina turističko-rekreativne ponude.

Žele uz planinarenje napuniti baterije za novi radni tjedan i vratiti se kući s pozitivnim dojmovima. Zbog dužine PPO od 34 km neki obilaznici nisu ju voljni obići odjednom, pa dolaze u više navrata ili noće u gradu kako bi drugi dan nastavili s obilaskom. Sve ovo ne samo da je korisno za promidžbu planinarstva i Požege, već donosi novac od turizma u grad. Neki od njih noće u gradskim prenoćištima, mnogi pojedu nešto u požeškim restoranima, a gotovo svi popiju kavu u našim kafićima ili kupe neki suvenir.

Požeška planinarska obilaznica uspješno je upotpunila turističku i rekreativnu ponudu grada Požege, te sa sigurnošću možemo reći da je opravdala svoje postojanje i donijela neke nove vjetrove u grad.

Napomena: Dnevnik PPO možete nabaviti u prostorijama HPD Gojzerica Požega na adresi: Republike Hrvatske 1C (kontakt: [email protected]), a sve informacije vezane za obilaznicu možete pročitati na službenoj web stranici društva:
https://hpdgojzerica.hr/2021/10/04/pozeska-planinarska-obilaznica-ppo/

rbt
rbt
rbt
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika