Požeški.hr danas slavi 2. rođendan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na današnji dan, prije točno dvije godine, 8. listopada 2021. godine, s radom je započeo portal Požeški.hr. Žitelji županije su “još jedan portal” dočekali nevoljko, vjerujući da je i postojećih previše, dok su drugi pak komentirali pokretača, osnivača, odnosno glavnog urednika i vlasnika s podsmijehom i riječima: “ma šta će on”.

Danas, dvije godine kasnije, portal Požeški.hr postao je jedan od vodećih portala Požeško-slavonske županije i nezaobilazan u svim sferama društva, kao i na raznoraznim događanjima. Na portalu je u dvije godine objavljena nemala brojka od 6.137 članaka uključujući i ovaj. Na mjesečnoj razini portal i dalje broji pola milijuna pregleda prema podacima Google Analyticsa.
Na Facebooku portala Požeški.hr možemo se pohvaliti brojkom od 14.852 pratitelja u samo dvije godine!

Iznošenje činjenica i istine, zaštitni je znak najmlađeg portala u Požeštini, koji se od prvog dana postojanja stavio u funkciju građanki i građana, a s vremenom i žitelja čitave naše, Požeško-slavonske županije!
“Mali čovjek” se za svoja prava teško kao pojedinac može izboriti, ali uz podršku medija, stvari se ipak lakše i brže rješavaju. Iako većinu lokalnih medija nije niti najmanje briga za “malog čovjeka” i ne žele se “suprotstavljati vlasti” zbog tuđih problema, Požeški.hr u tome ne vidi apsolutno nikakav problem. Ne pišemo i ne iznosimo netočne i neprovjerene informacije, a što potkrjepljuje u većini slučajeva objava dokaza u članku, bilo u vidu dokumenta, videozapisa ili fotografije. Neke stvari ne možemo objaviti zbog sigurnosnih razloga ili zaštite GDPR podataka.

Nastojat ćemo i dalje rješavati većinu stvari koje nam upravo vi drage čitateljice i čitatelji budete ukazivali.

Naše pisanje bilo je uvijek isključivo prema dužnosnicima, čelnicima, direktorima, političarima i javnim osobama, prema onima koji “kroje sudbinu” svih nas i koje svi mi kao porezni obveznici financiramo, odnosno plaćamo. Upravo svi oni bi trebali biti zahvalni, a ne bahati, arogantni i bezobrazni.

Da su svi sretni i zadovoljni što je portal Požeški.hr ugledao svjetlo dana i postao jedan od vodećih kojeg su prepoznali tisuće i tisuće čitatelja, jasno je da nisu. Do dolaska najmlađeg portala, pojedinci su puno lakše gurali pod tepih razno razne stvari i probleme, da ne kažemo zločestim rječnikom zataškavali, sada to ipak znatno teže prolazi.

Pojedinci i dalje ne miruju i traže svakodnevno način kako ušutkati portal i njegovog glavnog urednika, neki poput primjerice vodstva Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, koji u slobodno vrijeme podnose Kaznene prijave, a na kraju nitko s time nema veze i nitko ništa o tome ne zna. Navedeno vodstvo fakulteta u režiji Miličević – Andrlić kao svoju najveću “prijetnju” vidi upravo mene, Matea Pejakovića jer gotovo na dnevnoj bazi šaljem raznorazne upite ustanovi kojom oni, a rekli bi mnogi, pa i ja osobno, na žalost upravljaju. Kad kažem na žalost, u korist tome ide primjerice podatak o upisanom broju studenata, ili “prodaja” Veleučilišta u Požegi koje je bilo svojevrsni simbol Požege, kao i “prodaja” smjera VVV – Vinogradarstvo, vinarstvo, voćarstvo, smjer za koji se znalo od Dubrovnika do Iloka.
Navedeni dvojac samostalno nije uspio spoznati činjenicu da ne radim samo na lokalnoj razini i samo za svoj portal, da ne istražujem samo tipove poput njih, već i puno zanimljivije priče, ljude ali i fakultete.
Gospodo, ne bavimo se svi sumnjivim radnjama, uzalud trošite svoje “bodove” na pokušaj utjecaja na ljude koji se bave donošenjem nekih odluka, čuvajte “bodove”, vjerojatno će trebati danas, sutra vama.
Ako je sve “čisto”, zašto je problem što Požeški.hr konstantno šalje upite?

Možebitne financijske malverzacije, raspodjela sredstava dobivenih od institucija, sukobi interesa, možebitni nesrazmjer imovine, i slične teme bit će u fokusu portala Požeški.hr, ali i nekih drugih . Jedan od čelnih ljudi fakulteta je čak svojevremeno napravio lažni FaceBook i Instagram profil putem kojih mi je prijetio smrću. Sve je rezultiralo kaznenom prijavom policiji i deaktiviranjem istih profila kad se putem IP adrese doznalo tko stoji iza.

Zahvalio bih se svima koji redovno prate portal i koji su odlučili da je on za njih najbolja opcija u svakodnevnom informiranju. Portal će do kraja godine “pojačati” svoj team s još minimalno dvije osobe, a osim portala uskoro kreće još jedan novitet u Požegi koji će sugrađankama i sugrađanima pružiti nešto ukusno i kvalitetno, a pod nazivom “Palermo“, a o čemu ćemo ubrzo pisati i informirati.

Zahvaljujemo ovim putem svim našim poslovnim partnerima i sponzorima na čelu s Hrvatskom elektroprivredom d.d. kao našem najvećem i najdugovječnijim partneru.
Zahvaljujemo ovom prilikom i gradovima, općinama, institucijama, županiji, kao i tvrtkama u njihovom vlasništvu na dosta dobroj suradnji.
Zahvaljujemo i pojedincima od Požege pa sve do Zagreba, koji su od početka pomogli u nastajanju ove priče koje je prepoznata i koja na svoj način pomaže u napretku, razvoju i poboljšanju naše okoline i zajednice.
Zahvaljujemo i svim onim kritičarima, koji su također doprinijeli na svoj način.
Zahvaljujemo i onima bez kojih svega od ovoga ne bi bilo, a to ste vi drage čitateljice i čitatelji!

Nastojat ćemo biti još bolji, kvalitetniji i učinkovitiji u svemu onome što budemo radili, a primarno u korist svih naših čitateljica i čitatelja, primarno žitelja Požeško-slavonske županije.
Hvala!

Sretan nam rođendan.

Svako dobro vam želim.
S poštovanjem,
Glavni urednik Požeški.hr Mateo Pejaković
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *