Požeški Komunalac bogatiji za dva električna tricikla za sakupljanje otpada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Vozni park Komunalca Požega d.o.o. bogatiji je za dva električna tricikla. Njima će djelatnici Komunalca jednostavnije obilaziti gradske kvartove i prazniti košarice za otpad postavljene u parkovima i na zelenim površinama, ali i sakupljati otpad koji su nesavjesni građani bacili u prirodu, na nogostupe i  šetnice.  Električni tricikli nabavljeni su putem Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru (EnU-5/21). Ukupna vrijednost tricikala je 57 tisuća kuna od čega 40 posto iznosa sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – prenosi Komunalac Požega d.o.o.

– Na električnim triciklima su postavljene kante od 120 ili 240l, snaga motora je 3kW i s jednim punjenjem baterije moguće je odraditi cijelu smjenu od osam sati. Nosivost im je 130 kg, razvijaju brzinu do 25 km/h, imaju ugrađenu solarnu signalizaciju, hidraulične kočnice, a postoji mogućnost i mehaničkog upravljanja pedalama – ističe Josip Mišić iz tvrtke Gradeko d.o.o.

– Održavanje i servis tricikala su vrlo jednostavni i dostupni u vrlo kratkom roku – dodao je Ivan Belošević, direktor proizvodno-servisnog centra Gradatin iz Našica.
Novi tricikli na požeškim su ulicama već danas. Djelatnici koji njima upravljaju ističu da im je sada puno lakše i brže raditi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *