Požeški Malci vrhunski u mentalnoj aritmetici – Požegi donijeli 7 medalja sa državnog natjecanja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Proteklog vikenda, u nedjelju, 21. svibnja 2023. godine, održano je 2. Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici škole Malac Genijalac. Sudjelovalo je oko 200 djece iz cijele Hrvatske, a natjecanje je održano na Sveučilištu Sjever u Varaždinu koje je bilo i partner ovog projekta.

Našu školu predstavljalo je 10 učenika: Marija Glasnović, Naomi Galojlić, Noel Galojlić, Karmela Petranović, Denis Egner, Leon Šutalo, Dora Kovačević, Mate Kovačević, Dora Križić, Alana Baričević.

Svojim znanjem i brzinom, u Požegu su donijeli čak 7 medalja:

Pismeni dio:

Alana Baričević – 1.mjesto
Noel Galojlić -2.mjesto
Dora Kovačević – 1.mjesto
Dora Križić – 2.mjesto

Mentalno računanje (Anzan):

Dora Križić – 2.mjesto
Karmela Petranović – 2.mjesto
Dora Kovačević – 2.mjesto

U disciplini mentalne aritmetike sudjeluju djeca u dobi od 4 do 12 godina i izvode rade mentalnog računanja, gdje u ograničenom vremenskom periodu, bez ikakvog pomagala, moraju točno riješiti određeni broj zadataka. Program je porijeklom iz Japana, a glavni alat za rad je abakus, drevna računaljka pomoću kojem vizualizacijom i simulacijom pokreta djeca postižu izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina poput poboljšanja koncentracije, logičkog i analitičkog razmišljanja, pamćenja i mašte. Djeca koja su se plasirala na natjecanje imaju sposobnost računanja i nekoliko brojeva u jednoj sekundi!

Požeški Malci su pokazali i dokazali da su u samom vrhu u državi u ovoj vještini i svi smo vrlo ponosni na njih!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)