Požeški policijski šef pozira s osuđenikom za šverc alkohola. Uhvatila ga je požeška policija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: Čitatelj 24sata/Društvene mreže

Foto: Čitatelj 24sata/Društvene mreže


Odstrijeljeni veprovi, policijski šef i osuđenik za šverc alkohola.
Tako ukratko glasi opis fotografije koju su čitatelji poslali našoj redakciji – prenosi portal 24 sata.

Ivan Zeljko je načelnik Policijske postaje Požega, a gospodin koji se s njim nalazi na slici je Miroslav Ćurčić, kojemu je prije nekoliko godina požeška policija pronašla stotine litara alkoholnog pića u autu. Fotografija je navodno nastala nedavno, iako nam to nisu htjeli službeno potvrditi u požeškoj policiji. 

U travnju 2015., Općinski sud u Požegi je donio presudu i Ćurčiću odredio kaznu od 30 tisuća kuna, na koju se on nije žalio. Zašto je osuđen? Jer mu je požeška policija godinu dana ranije pretražila auto i pronašla 532 litre rakije, višnjevca i kruškovca u plastičnim kanistrima. Alkohol je, kako su pojasnili iz policije, posjedovao nelegalno i namjeravao ga prodati kupcima u Istri i Dalmaciji. Ćurčić je prijavljen za kazneno djelo nedozvoljene trgovine i prijetila mu je kazna do godinu dana zatvora, ali na kraju je ipak morao platiti samo novčanu kaznu.

Poslali smo upit požeškoj policiji o druženju načelnika postaje Zeljka s gospodinom Ćurčićem. Pitali smo jesu li Zeljko i Ćurčić na fotografiji, kad je ona točno nastala te kakav je stav Policijske uprave Požeško-slavonske o druženju policijskog šefa i osuđenika za švercanje alkoholom.

Što kaže policija?
Odgovor je stigao nakon dva tjedna, a u njemu stoji kako je ‘ponašanje policijskih službenika propisano zakonima i drugim propisima kojima se uređuje rad službe i nema dvojbe o tome da bi se, u slučaju saznanja o postojanju povrede navedenih propisa, primijenile ovlasti rukovoditelja za pokretanje odgovarajućeg postupka zbog povrede službene dužnosti.’

Također, iz nekog razloga su napomenuli kako se u svim državama EU izravno primjenjuje Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju tekvih podataka.

Ipak, na kraju upita, potvrdili su sljedeće: ‘Međutim, možemo Vas izvijestiti da se na fotografiji nalazi policijski službenik iz Vašeg upita.’

Pokušali smo doznati više informacija od Zeljka, ali nije bio raspoložen za razgovor.
Nisam u mogućnosti ništa komentirati. Ništa ne mogu reći, hvala i pozdrav – kratko nam je rekao.

Inače, 24sata su nedavno pisala o Zeljkovom zamjeniku, Slavku Čuljku. Objavili smo snimku na kojoj juri sto na sat kroz naselje i pretječe automobile preko pune trake – piše 24 sata.

Foto: Čitatelj 24sata/Društvene mreže
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *