Požeški profesor Željko Krpan u 59. godini života otrčao prvi polumaraton

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Općini Sibinj, jučer je održan 10. Polumaraton “Putevima sibinjskih žrtava”a u prigodi Dana Općine Sibinj i 89. obljetnice pogibije seljaka iz sibinjskih mjesta. Oko 17 sati djeca su dočekala trkače u srcu općine. Oni su u subotu u 14 sati krenuli na put dug 21,44 kilometra iz Jakačine Male, odakle je bio dio seljaka koje su u veljači 1935. godine ubili žandari tadašnje monarhističke Jugoslavije.

Trkači su za pale seljake potom prošli kroz Grgureviće, Ravan-Brčino, Bilice, Grižiće, Krajačiće, Stari Slatinik i Gornje Andrijevce, da bi u konačnici stigli u Sibinj. Posljednjih deset godina žitelji općine Sibinj na takav se način sjećaju osmorice pogubljenih: Petar Topalović, Antun Ercegović, Đuro Štimac, Ivan Katalinić, Stjepan Gunčević, Antun Perković, Mato Pejić, Ivan Janković.

Na 10. Polumaratonu “Putevima sibinjskih žrtava” sudjelovali su i Požežani, a jedan od njih je profesor Tehničke škole Požega Željko Krpan koji je u 59. godini života otrčao svoj prvi, a vjerujemo ne i posljednji polumaraton.
Polumaraton je trkačka atletska disciplina koja se izvodi na polovici dužine maratona, tj. 21,0975 km.
Profesor Krpan, više od 20 godina trener je u Boksačkom klubu Graciano, tako da mu je sport sastavni dio života. Lagano trčanje ne tako davno, ubacio je kao jedan vid treninga, a jučer je otrčao polumaraton duži od 21 kilometra. Za sve one koji u raznoraznim stvarima traže opravdanja i izgovore, ovo je odličan primjer da se snagom volje sve može, ma koliko se to činilo teško ili nemoguće.
Ovom prilikom gospodinu Krpanu čestitamo i želimo mu još puno otrčanih dionica kao polumaratoncu, a možda i kao maratoncu.
Na polumaratonu je sudjelovao i poznati Požeški trkač Marijan Križanović.

Foto: Anto Ravlić

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)