Požeški športski savez organizira po prvi put Školu plivanja za djecu s intelektualnim teškoćama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Požeški športski savez će ovog ljeta će prvi put organizirati Škola plivanja za djecu s intelektualnim teškoćama. Početak obuke na Gradskim bazenima u Požegi je u ponedjeljak 27. lipnja, a trajat će do 8. srpnja.

Planirano je da se u dva tjedna odradi 20 sati škole plivanja a termini će biti u dopodnevnim satima (planirani termin je svakim radnim danom od 10:00 do 11:30 sati ili po dogovoru s učiteljima). Naši polaznici će imati na raspolaganju 7 učitelja tjelesne i zdravstvene kulture koji će s njima provoditi utvrđenim planom i programom školu plivanja (Hallwick metoda učenja plivanja).

Polaznici će biti raspoređeni u 3 skupine : 1. Lakše intelektualne teškoće (LIT), 2. Umjerene intelektualne teškoće (UIT), 3. Teške intelektualne teškoće (TIT).

Za umjerene i eventualno teške intelektualne teškoće u radu s učiteljima su obavezni u radu roditelji/staratelji ili asistenti.Škola plivanja za sve polaznike je besplatna a Grad Požega i Požeški športski savez će djeci osigurati godišnju sezonsku ulaznicu za bazen.

Učitelji i provoditelji programa su diplomirani kineziolozi: Alen Ivanović, Albinko Bagarić, Vjeko Lojber, Zoran Čokrlić, Anton Čokrlić, Željko Bunčić i Vlasta Krizmanić.

Upisi će biti u ponedjeljak 27. lipnja s početkom u 9,00 sati na Gradskim bazenima a istoga dana u 10,00 sati počinjemo s našom provedbom Škole plivanja. Pozivamo sve zainteresirane koji su u mogućnosti da nam se pridruže kao volonteri u provedbi našeg programa i jave na dan upisa 27. lipnja na Gradskim bazenima u Požegi.

Tradicionalna Škola plivanja Požeškog športskog saveza koja se provodi svakog ljeta počet će u ponedjeljak, 11. srpnja – prenosi Požeški športski savez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *