Požeški studenti: Studentski dom u Požegi je mjesto ugodnog življenja, učenja i zabave

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Grad Požegu od 21. svibnja 1998. godine krasi titula studentskog grada, budući da je tada Veleučilište u Požegi utemeljeno Odlukom Vlade Republike Hrvatske kao javna visokoškolska ustanova. Nekadašnji VUP, a današnji Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, osim obrazovanja studenata aktivno prati i kontinuirano razvija Studentski centar Požega, u sklopu kojeg se od 2020. godine nalazi i Studentski dom dr. Franjo Tuđman vrijedan 30 milijuna kuna.
Bruto površina doma je 2.888,66 m2, te u svom sastavu ima 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Danas su za Požeški.hr studenti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja te korisnici Studentskog doma dr. Franjo Tuđman podijelili svoja ugodna mišljenja o usluzi koja im se svakodnevno pruža, te o domu kao njihovog životnog prostora. Korisnike doma zatekli smo u ugodnom druženju s ravnateljem Studentskog centra u Požegi, Domagojem Pršom s kojim studenti, može se slobodno reći funkcioniraju na “prijateljskoj bazi”.
U nastavku možete pročitati što su nam rekli Nina Borić, Stjepan Milak, Luka Planteković i Elizabeta Zeko.

“Zovem se Nina Borić i dolazim iz Petrinje. Druga sam godina Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Studiram elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo. Ovo mi je druga godina kako živim ovdje u domu i iskreno je super, mali raj na zemlji” – govori kroz smijeh studentica Borić.
“Dakle imamo ovaj informatički kabinet koji vidite. Tamo smo često u 1. godini imali predavanja, ali i sve drugo što smo trebali raditi, radili smo tamo. Sve nam je dostupno, a imamo čak i mogućnost ako nam netko smeta u sobi, primjerice ako uči na glas, možemo otići tamo i na miru učiti. Stvarno je sve super” – rekla je Nina.

“Ja sam Stjepan Milak i student sam 2. godine Enogastronomije na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja. “Ovdje u teretani navečer provodimo vrijeme kada nemamo predavanja. Neki vježbaju na spravama, dok neki igraju stolni tenis. Uglavnom lijepo nam je i družimo se”.

“Moje ime je Luka Planteković i ja sam student studija Elektroničkog poslovanja i programskog inženjerstva.
U sklopu Studentskom domu imamo i studentski restoran u kojem se za vrlo male novce možete najesti. Restoran radi tijekom čitavog tjedna, sedam dana u tjednu od ponedjeljka do petka od 7:00 do 19:00 sati. Hrana je odlična i možete ju i naručiti ako želite, sve pohvale.”

Studentica 3. godine, smjer Prehrambeni tehnolog Elizabeta Zeko, inače iz Osječko-baranjske županije u Požegi se osjeća kao kod kuće budući da je nogometašica ŽNK Slavonije Požega.
“Ovdje sam tri godine i boravak u studentskom domu je zaista lijep i ugodna je atmosfera. Svaka soba opremljena je s frižiderom, televizijom te klima uređajem. Isto tako, svaka soba ima zasebnu kupaonicu.
Uz nogometne treninge idem i u teretanu u studentskom domu. Osim toga imamo i medijateku za učenje, kao i učionice gdje možemo u miru učiti. Pozivam sve da se upišu na Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi i da za smještaj odaberu Studentski dom u Požegi jer neće požaliti. Pozivam i sve cure koje će postati studentice fakulteta da nam se priključe u Ženskom nogometnom klubu Slavonija.”


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)