Požeški studenti: Studentski dom u Požegi je mjesto ugodnog življenja, učenja i zabave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Grad Požegu od 21. svibnja 1998. godine krasi titula studentskog grada, budući da je tada Veleučilište u Požegi utemeljeno Odlukom Vlade Republike Hrvatske kao javna visokoškolska ustanova. Nekadašnji VUP, a današnji Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, osim obrazovanja studenata aktivno prati i kontinuirano razvija Studentski centar Požega, u sklopu kojeg se od 2020. godine nalazi i Studentski dom dr. Franjo Tuđman vrijedan 30 milijuna kuna.
Bruto površina doma je 2.888,66 m2, te u svom sastavu ima 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Danas su za Požeški.hr studenti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja te korisnici Studentskog doma dr. Franjo Tuđman podijelili svoja ugodna mišljenja o usluzi koja im se svakodnevno pruža, te o domu kao njihovog životnog prostora. Korisnike doma zatekli smo u ugodnom druženju s ravnateljem Studentskog centra u Požegi, Domagojem Pršom s kojim studenti, može se slobodno reći funkcioniraju na “prijateljskoj bazi”.
U nastavku možete pročitati što su nam rekli Nina Borić, Stjepan Milak, Luka Planteković i Elizabeta Zeko.

“Zovem se Nina Borić i dolazim iz Petrinje. Druga sam godina Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Studiram elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo. Ovo mi je druga godina kako živim ovdje u domu i iskreno je super, mali raj na zemlji” – govori kroz smijeh studentica Borić.
“Dakle imamo ovaj informatički kabinet koji vidite. Tamo smo često u 1. godini imali predavanja, ali i sve drugo što smo trebali raditi, radili smo tamo. Sve nam je dostupno, a imamo čak i mogućnost ako nam netko smeta u sobi, primjerice ako uči na glas, možemo otići tamo i na miru učiti. Stvarno je sve super” – rekla je Nina.

“Ja sam Stjepan Milak i student sam 2. godine Enogastronomije na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja. “Ovdje u teretani navečer provodimo vrijeme kada nemamo predavanja. Neki vježbaju na spravama, dok neki igraju stolni tenis. Uglavnom lijepo nam je i družimo se”.

“Moje ime je Luka Planteković i ja sam student studija Elektroničkog poslovanja i programskog inženjerstva.
U sklopu Studentskom domu imamo i studentski restoran u kojem se za vrlo male novce možete najesti. Restoran radi tijekom čitavog tjedna, sedam dana u tjednu od ponedjeljka do petka od 7:00 do 19:00 sati. Hrana je odlična i možete ju i naručiti ako želite, sve pohvale.”

Studentica 3. godine, smjer Prehrambeni tehnolog Elizabeta Zeko, inače iz Osječko-baranjske županije u Požegi se osjeća kao kod kuće budući da je nogometašica ŽNK Slavonije Požega.
“Ovdje sam tri godine i boravak u studentskom domu je zaista lijep i ugodna je atmosfera. Svaka soba opremljena je s frižiderom, televizijom te klima uređajem. Isto tako, svaka soba ima zasebnu kupaonicu.
Uz nogometne treninge idem i u teretanu u studentskom domu. Osim toga imamo i medijateku za učenje, kao i učionice gdje možemo u miru učiti. Pozivam sve da se upišu na Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi i da za smještaj odaberu Studentski dom u Požegi jer neće požaliti. Pozivam i sve cure koje će postati studentice fakulteta da nam se priključe u Ženskom nogometnom klubu Slavonija.”


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *