Požeški vatrogasci spasili staricu iz automobila zarobljenog u vodi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Grad Požegu je danas nešto prije 18:00 sati ponovno pogodilo olujno nevrijeme praćeno ledom, a o čemu smo pisali u članku Požega ponovno poplavljena, pod vodom i kuće.
Brojnim sugrađankama i sugrađanima je u svega sat vremena obilnih padalina, voda uništila obiteljske kuće, dvorišne zgrade i garaže. Sve žurne službe su i dalje na terenu i priskaču u pomoć svima kojima je pomoć potrebna. Većina vode se uz intervencije službi na terenu povukla s prometnica, no sada slijedi onaj gori dio, a to je ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata. Materijalne štete će se tek zbrajati, a jedno je sigurno, male neće biti.

Kada već govorimo o žurnim službama na terenu koje požrtvovno pomažu Požežankama i Požežanima u nevolji, tijekom fotografiranja poplavljenog raskrižja kod Ulice Pavla Radića, u oko je upao jedan hvalevrijedan prizor. Naime, na fotografijama se može vidjeti kako dvojica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Požega nose nemoćnu staricu iz osobnog automobila koji je ostao zarobljen u vodi, a zbog velike količine vode na cesti, vozilo se pokvarilo te nije moglo nastaviti dalje. Zasigurno hvalevrijedna i lijepa gesta naših vatrogasaca koji su uvijek dostupni i spremni pomoći, a ovdje su pokazali veliko srce, pažnju i nježnost prema nemoćnoj starici koju su zbrinuli na suho, iz pokvarenog, mokrog i zarobljenog automobila u vodi kako se ne bi smočila i kisnula.
S toga, jedno veliko bravo za naše junake!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)