Požeško-slavonska županija dodjeljuje financijsku potporu učeničkim zadrugama za izradu autohtonih suvenira

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Otvoren je Javni poziv za sufinanciranje projekta „Suveniri Vallis Aurea“  učeničkih zadruga koje djeluju u osnovnim i srednjim školama na području Požeško-slavonske županije u školskoj godini 2023./2024. Učeničkim zadrugama potiče se razvoj poduzetničkih kompetencija učenika, radnih navika, jača motivacija za radnim i proizvodnim procesima, samopouzdanje i svijest o vlastitim interesima i mogućnostima – prenosi Požeško-slavonska županija.

Kako bi se pomoglo radu učeničkih zadruga, Pozivom je predviđeno sufinanciranje troškova nabave opreme, materijala i edukativnih radionica. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ostvariti temeljem ovog Poziva iznosi 150,00 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu iznosi 400,00 eura.

– Otvorenim javnim pozivom želimo potaknuti rad učeničkih zadruga koje su odličan oblik odgojno-obrazovnog rada kojim se stječu vještine i razvijaju poduzetničke kompetencije od najranije dobi. Raspoloživim proračunskim sredstvima financirat će se izrada suvenira karakterističnih za naše podneblje u cilju razvoja kreativnosti kod učenika, koji izradom proizvoda toga tipa postaju aktivni baštinici tradicije kojoj pripadaju – rekla je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Prijave na natječaj obavljaju se putem Sustava za upravljanje natječajima i provedbom projekata E-prijave na propisanom obrascu. Nakon prijave projekta kroz sustav, potpisani i ovjereni Prijavni obrazac (Obrazac prijave na javni poziv iz Sustava „e-Prijave“) potrebno je dostaviti elektroničkim putem na e-mail adresu: [email protected]

Prijave se zaprimaju od 20. listopada 2023. do 30. listopada 2023. godine.

Javni poziv dostupan je ovdje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *