Požežanin Dino Prnjavorac postao juniorski prvak Hrvatske u kuglanju

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


ČAKOVEC – Proteklog vikenda Čakovec je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u kuglanju za juniore. U konkurenciji 41 natjecatelja najbolje se snašao mladi kuglač požeških Novih nada Dino Prnjavorac koji je osvojio 1. mjesto. 

Dino je cijelo natjecanje igrao na visokom nivou i redom eliminirao protivnike ne obazirući se na činjenicu što su neki dosta stariji od njega, a neki i reprezentativci. Nakon odigranih kvalifikacija Dini je već u osmini finala ždrijeb dodijelio za protivnika klupskoga kolegu Bojana Savića koji je također na ovo jako natjecanje došao u odličnoj formi ali je u ovom susretu više sreće imao Dino koji je i nakon toga redom nizao pobjede nad svojim protivnicima.

Inače disciplina sprint tehnički je vrlo zahtjevna i traži veliku koncentraciju a tu jeDino upravo najjači. 

Boje požeškog kuglanja na državnom prvenstvu branili su još i Petar Galović (14. mjesto)  te Fran Trnokop (18mjesto), a oni su također članovi KK Nove nade Požega. 

Ovi rezultati su pokazatelj da se puno truda ulaže u rad sa mladima i da nema brige za budućnost požeškog kuglanja. Ovi mladi kuglači su do prije dvije godine dominirali ukadetskoj konkurenciji a sada isto rade i ujuniorskoj što je produkt dobre organizacije i kvalitetnoga rada Novih nada kako na seniorskoj razini pa tako i u mlađim kategorijama. 

Požeški športski savez u suradnji sKuglačkim klubom Nove nade već 6 godina svakog ljeta provodi jednomjesečnu besplatnu školu kuglanja, a mnogi polaznici nakon završetka obuke i ostanu u ovom lijepom sportu. 

Čestitamo i ovim putem Dini, Bojanu, Petru i Franu te njihovom treneru Robertu Bakićukao i Kuglačkom klubu Nove nade. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)