Požežanin Gabriel Šunjo najbolji bloker Hrvatske u odbojci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Gabriel Šunjo, mladi odbojkaš iz Požege, osvojio je titulu najboljeg srednjeg blokera Hrvatske na Državnom prvenstvu za juniorke i juniore u odbojci koje se je održalo u Zadru od 19. do 21. siječnja 2024. godine.

Šunjo je igrao za ekipu MOK Mursa-Osijek koja je u finalu izgubila od HAOK Mladost 3:1, ali je pokazao izvanredne vještine i snagu u blokiranju protivničkih napada. 

Šunjo je počeo igrati odbojku u Požegi, a s 15 godina je prešao u Osijek gdje je upisao III. Gimnaziju (prirodoslovno-matematičku). Od tada je osvojio brojne nagrade, klupske i pojedinačne, i prošao sve kategorije, od mlađih kadeta do seniora. Trenutno je u seniorskoj ekipi MOK Mursa s kojom igra prvenstvo Hrvatske, KUP Hrvatske i MEVZA ligu (Middle European Volleyball Zonal Association ). Nakon kadetske reprezentacije pozvan je i u juniorsku U20 reprezentaciju s kojom igra kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Šunjo je jedan od najperspektivnijih mladih odbojkaša u Hrvatskoj, a mi smo ponosni na njega i njegov doprinos hrvatskoj odbojci. Čestitamo mu i želimo mu puno sreće u budućim natjecanjima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *