Požežanin Matej Babić sveučilišni viceprvak Europe u Full Contact-u, Franjo Gucić brončani!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Proteklog tjedna održalo se Sveučilišno Europsko prvenstvo u borilačkim sportovima (EUSA Combat Championship 2023). Seniori KBK Borca Požega Matej Babić i Franjo Gucić izabrani su u Hrvatsku sveučilišnu kickboxing reprezentaciju kao predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, dok je Franjo također izabran i u WT taekwondo tim.

Matej je nastupio u Full Contact-u do 75 kg. Prvo kolo je prošao direktno, te je u subotu nastupio u polufinalu protiv Poljaka, kojega pobjeđuje nokautom u 3. rundi! U nedjelju se u finalu susreo sa Ukrajincem, inače sveučilišnim prvakom Ukrajine u toj kategoriji te u vrlo tijesnoj i žestokoj borbi nakon 3 runde ostaje bez pobjede, čime Matej osvaja srebro.

Sljedeći je nastupio Franjo u Point Fighting-u u apsolutnoj kategoriji, gdje je u polufinalu nažalost zaustavljen od iskusnog Mađara, te osvaja broncu. Također je nastupio i u WT taekwondo-u gdje pobjeđuje u četvrtfinalu i polufinalu, te u finalu ipak biva zaustavljen i osvaja srebro!

Može se stoga reći da su dečki postali sveučilišni Europski viceprvaci u kickboxing-u i taekwondo-u, uz još jedno 3. mjesto u ukupno 3 discipline što je impresivno i za svaku pohvalu!

Veliko hvala Unisportu, Hrvatskoj reprezentaciji, Zagrebačkom Sveučilištu, Kineziološkom Fakultetu te svima koji su na neki način doprinijeli ovom uspjehu!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *