Požežanka Ana Vojtulek ponovno postala košarkaška reprezentativka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Rođena Požežanka i bivša košarkašica ŽKK-a Plamen Požega, Ana Vojtulek, koja ovu sezonu uspješno igra u Mađarskoj, ponovno je dobila poziv izbornika Stipe Bralića u seniorsku državnu reprezentaciju Hrvatske.
Košarkaška reprezentacija posljednji ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u lipnju ove godine igrati u Sloveniji i Izraelu igra u Beogradu protiv ekipe Srbije.

Naša se reprezentacija u nedjelju 5. veljače 2023.okuplja u Zagrebu, a već 9. veljače s početkom u 18:00 u Beogradu igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv jake ekipe Srbije, inače aktualnih europskih prvakinja.

Izbornik Bralić pojašnjava detaljnije kakav nas susret očekuje: “U četvrtak nas u Beogradu očekuje izazovna i teška utakmica protiv europskih prvakinja i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Okupljamo se u nedjelju navečer i nakon dva dana treninga u srijedu ujutro putujemo u Beograd. Nažalost, zbog ozljeda su otkazale Periša, Dedić i Dojkić, još od prije su zbog teških ozljeda u klubovima van rotacije standardne reprezentativke Petrak i Marić. Nadam se da nakon subotnjih klupskih utakmica nećemo imati novih problema i da ćemo odigrati hrabru i dobru utakmicu u Beogradu.”

A kakva je situacija u kvalifikacijskoj skupini?

“Pobjedom u Vukovaru protiv Bugarske osigurali smo drugo mjesto u skupini, ali s obzirom na sustav natjecanja po kojem iz osam skupina dalje idu četiri najbolje drugoplasirane, eventualnom pobjedom bi kao drugoplasirani s rezultatom 3-1 imali siguran plasman, dok bi s minimalnim porazom i rezultatom 2-2 bili u igri do kraja. U tom slučaju ovisimo o puno rezultata drugih utakmica koje se igraju u četvrtak i iduću nedjelju kada smo mi slobodni. Većina igračica igra u dobroj formi u svojim klubovima, a mi to trebamo u dva dana uklopiti u jednu cjelinu, dati maksimum i odigrati što bolje protiv renomiranog protivnika koji ima velik broj kvalitetnih igračica sa značajnim iskustvom igranja i osvajanja medalja u reprezentaciji, kao i višegodišnjim iskustvom igranja u Euroligi”, kazao je izbornik Bralić. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *