POŽEŽANKA Lucija Mirković prvakinja Hrvatske u kuglanju u kategoriji djevojčica do 11 godina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

BJELOVAR / ZAGREB – Lucija Mirković, mlada igračica Kuglačkog kluba Nove nade iz Požege, okitila se zlatom za 1. mjesto na Državnom prvenstvu RH u kuglanju za podmladak u kategoriji djevojčica do 11 godina.

Prvenstvo se odigralo u dva nastupa. 1.dio igrao se u Bjelovaru, 2.travnja. 2023, a nakon kojeg je Lucija zauzimala 2 .mjesto sa 377 srušenih čunjeva i zaostatkom za vodećom od 36 čunjeva.

Marljivo je Lucija trenirala dva tjedna pod budnom paskom mladog trenera Roberta Bakića i u drugom nastupu održanom 16. travnja 2023. u Zagrebu, s impresivnih 463 srušena čunja naša Luca pomela je konkurenciju, ostvarivši najbolji pojedinačni rezultat u oba nastupa i preuzela vodeću poziciju koju nije ispustila do kraja natjecanja.

Nakon što se Lucijin djed, Vlado Turkalj također igrač KK Nove nade, na nedavnom prvenstvu veterana održanog u Slavonskom Brodu okitio također zlatnom medaljom još jedno zlato stiže u obitelj Turkalj-Mirković.

Nova medalja sa državnog prvenstva dokaz je kvalitetnog rada s mladima u Požegi. Prošlogodišnja ulaganja u sportski objekt Gradske kuglane nisu bila uzaludna.

U sezoni 2022/23. ostvareni su zapaženi rezultati kako u ekipnim tako i u pojedinačnim nastupima, bilo seniorskog uzrasta ili mlađih dobnih kategorija što je rezultiralo i neočekivanim pozivom mlade Nere Bakić (KK Nove nade) na pripreme reprezentacije RH za U18 godina.

Nakon svih ovih uspijeha, prepoznat je rad u našoj maloj zajednici i od strane Hrvatskog kuglačkog saveza, a koji će u Požegi biti suorganizator kampa kuglanja za mlade kuglače kako iz naše tako i iz susjednih županija. Osim kampa HKS-a, i ove godine bit će održana Škola kuglanja u suradnji sa Požeškim športskim savezom na kojoj se ponovo očekuje veliki broj polaznika i budućih osvajača medalja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)