Požežanka Nera Bakić osvajačica Svjetskog kupa u kuglanju s ekipom KK Mlaka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

APATIN – Od 03 do 07. 10. 2023. u Apatinu(Srbija) se održao Svjetski kup u kuglanjuna kojemu je s ekipom Kuglačkog kluba Mlaka iz Rijeke nastupala i naša mlada sugrađanka Nera Bakić, učenica 2.c Gimnazije u Požegi – prenosi Požeški športski savez.

Natjecanje je to za kuglačke klubove prvake u nacionalnim Prvenstvima, a ovogodišnje je bilo 34. po redu. U konkurenciji 11 ekipa koje su prvo igrale kvalifikacije, bitno je bilo plasirati se među četiri najbolje koje su zatim tražile pobjednika ovog prestižnog natjecanja.

Nakon kvalifikcija KK Mlaka zauzima 3.mjesto s 3546 srušenih čunjeva, a u polufnalu ih čeka ekipa KK Slovan Rosice iz Češke. Ukupnim rezultatom 3:5 (10-14 u setovima i 3537:3561u čunjevima) KK Mlakaprolazi u finale u kojemu igraju ponovo kao gošće protiv rumunjske ekipe CS Electromures Romgaz.

Rezultatski je to bila puno lakša utakmica od očekivane, a njoj je nastupila i Nera Bakić,koja je s 16 godina najmlađa članica seniorske ekipe Mlake i učesnica finala. Pobjeda od 6:2 (10,5-13,5 i 3267-3503 u čunjevima) donosi ekipi KK Mlaka iz Rijeke već četvrti u nizu osvojeni pokal ovog natjecanja.

Uspjeh Riječanki je tim veći što su ove sezone pomladili ekipu, međutim kolektiv je to koji niže samo trofeje kako na domaćim tako i na svjetskim prvenstvima, bez obzira na starosnu dob svojih igračica, a vodi ih iskusni trener, profesor dr. sc. Tonči Mikac. 

Nakon što se s U-18 reprezentacijom Hrvatske u svibnju okitila srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu, Nera iz KK Nove nade Požegaprelazi u najbolji hrvatski ženski kuglački klub Mlaka iz Rijeke s kojim sada osvaja i svoje prvo svjetsko zlato.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *