Požežanka Željka Peška osvojila 4 medalje na Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

APATIN – Od 27. 05. – 02. 06. 2022. u Apatinu (Srbija) održano je 21. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe.
Na ovom natjecanju sudjelovalo je 9 reprezentacija (Srbija, Njemačka, Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Hrvatska).
Najuspješnija je bila Hrvatska osvojivši ukupno 15 medalja (5 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih). Naša Požežanka, Željka Peška, osvojila je zlatnu medalju u mješovitom paru s Osječaninom Duškom Božićem, srebrnu medalju u kombinaciji, srebrnu medalju pojedinačno i brončanu medalju ekipno.

Željkin trener Željko Lončar nam je ukratko opisao cijelo prvenstvo: „Naporno smo radili kroz cijelu godinu, odradili odlične pripreme u Zaprešiću i Apatinu te na natjecanju potvrdili da je Hrvatska najbolja reprezentacija u Europi. Željka je osvojila dvije očekivane srebrne medalje (kombinacija i pojedinačno) jer je teško bilo očekivati da će biti bolja od naše najbolje kuglačice Ruže Markešić koja je u tim disciplinama dokazala da je najbolja osvojivši dva zlata. Ipak, Željka je postala prvakinja Europe u mješovitom paru s Osječaninom Duškom Božićem. Kao članica reprezentacije Hrvatske okitila se i brončanom medaljom. Medalje su osvojili Osječani Duško Božić i Darko Sarapa kojima sam također trener. Duško je, kako sam već rekao, prvak Europe u mješovitom paru sa Željkom, a u disciplinama kombinacija i pojedinačno osvojio je dvije bronce. Osvojio je i srebrnu medalju kao član ekipe. Moram istaknuti da je Duško na ovom prvenstvu prvi puta dobio priliku biti član reprezentacije i to je na najbolji način opravdao. Darko je također kao član reprezentacije osvajač srebrne medalje, a u disciplini pojedinačno osvojio je brončanu medalju. Kao trener zadovoljan sam prikazanim igrama i rezultatima. Osobno mi je žao što Željka nije iskoristila nešto lošiju igru Ruže u pojedinačnom nastupu i osvajanje naslova europske prvakinje, te što ženska reprezentacija nije osvojila sjajniju medalje od brončane jer to po kvaliteti može. Željka ima kontinuitet i ponovila je uspjeh s prošlog Europskog prvenstva. Veseli me odličan nastup debitanta Duška te nam to daje elan za daljnji rad. Slijedeća Europska prvenstva održat će se u Rumunjskoj, a potom u Slovačkoj. Vjerujte, bit ćemo spremni.“

Rezultati po kategorijama:

Kategorija B1

Enver Jusić: 3. mjesto kombinacija, 3. mjesto pojedinačno

Kategorija B2

Ivica Ferenčić: 1. mjesto kombinacija, 2. mjesto pojedinačno

Darko Sarapa: 3. mjesto pojedinačno

Marija Vidmar i Ivica Ferenčić: 1. mjesto mješoviti par

Kategorija B3

Ruža Markešić: 1. mjesto kombinacija, 1. mjesto pojedinačno

Željka Peška: 2. mjesto kombinacija, 2. mjesto pojedinačno

Duško Božić: 3. mjesto kombinacija, 3. mjesto pojedinačno

Željka Peška i Duško Božić: 1. mjesto mješoviti par

Ženska reprezentacija: 3. mjesto – Iva Šola, Marija Vidmar, Ruža Markešić i Željka Peška

Muška reprezentacija: 2. mjesto – Enver Jusić, Stjepan Đunđek, Darko Sarapa, Ivica Ferenčić, Duško Božić i Vedran Dumenčić

Čestitamo našoj Željki i svim reprezentativcima na osvojenim medaljama, čestitamo treneru Željku i vjerujemo da će u narednim natjecanjima Hrvatska reprezentacija opet biti najuspješnija.

Izvor: Požeški športski savez

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *