Požežanka Ivana Kindl o bolesti s kojom se bori godinama: ‘Nisam znala da to postoji, spremam se na operaciju’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pjevačica Ivana Kindl (44) često javno progovara o nekim detaljima iz privatnog života kako bi dala podršku drugim ljudima koji se bore s istim problemima. Ivana je javno govorila o svojoj depresiji, a sada je otkrila da ima još jednu dijagnozu – ovaj put neizlječivu.
Moji problemi s endometriozom započeli su prije šest godina. Iskreno, dotad nisam ni znala da ta bolest postoji. Kako ovo stanje ima tisuću lica, nerijetko se razlikuje od žene do žene – kod mene se počelo manifestirati grčevima i nadutošću, da bi se poslije bolovi s vremena na vrijeme pojačavali.

Dosad sam imala tri jaka endo-napadaja. Srećom, ne pojavljuju se često, ali kad se dogode, bol u trbuhu je nesnosna, prate je mučnina, hladan znoj, grčenje, bolovi u zdjelici i želucu te crijevima. Nakon ginekološkog pregleda ultrazvukom potvrđeno mi je da je riječ o endometriozi – kazala je pjevačica za Story. Dodala je i da je probala istraživati alternativne metode liječenja, no to nije išlo. Kindl tvrdi da se stanje sada pogoršalo, endometriomi su narasli te da uskoro ide na pregled prije operacije.

Podsjetimo, endometrioza je kronična bolest koju karakterizira migracija tkiva sluznice koje inače oblaže maternicu (endometrija) na različita mjesta izvan maternice na kojima se inače ne bi trebalo nalaziti. To su najčešće organi unutar zdjelice i trbušne šupljine: jajnici, jajovodi, ligamenti maternice, mokraćni mjehur, tanko ili debelo crijevo, itd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *