Pred Kutjevom su visoko postavljeni ciljevi, a ključ uspjeha su bespovratna sredstva

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prilikom radnog posjeta Kutjevu, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i gradonačelnik Josip Budimir održali su radni sastanak na kojemu su razgovarali o tijeku strateških projekata Grada Kutjeva. Gradonačelnik Budimir istaknuo je kako su pred Kutjevom visoko postavljeni ciljevi, a ono što je ključno u njihovom dostizanju su bespovratna sredstva koja predstavljaju snažan mehanizam podrške izvornom proračunu Grada Kutjeva – prenosi Požeško-slavonska županija.

Među ostalim, na „dnevnom redu“ našao se idejni projekt uređenja Trga graševine, projekt Fontane graševine te muzeološko rješenje Kuće graševine, ali i ostali infrastrukturni projekti za koje je izrađena projektno-tehnička dokumentacija, poput vatrogasnog doma, tržnice, dječjeg vrtića u Vetovu te pješačkih staza u Kuli i Bektežu.

Dok su neki projekti Grada Kutjeva u fazi pripreme, tik do kutjevačkog vrtića, iz dana u dan, slažu se vizure Kulturnog centra čije su gradilište županica Jozić i gradonačelnik Budimir obišli u pratnji izvođača radova.

– Kulturni centar je zamišljen kao centar kulturnog, poduzetničkog i društvenog života zajednice s prostorima za udruge, prostorom za promociju i plasman lokalnih proizvoda te za rad poduzetničkih potpornih institucija. Većim dijelom financijska sredstva za izgradnju objekta osigurana su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema u iznosu od 665 tisuća eura. Ovom prigodom zahvalio bih se županici Jozić i Požeško-slavonskoj županiji na kontinuiranoj podršci i potpori pri prijavi naših projekata na natječaje, ali i na pomoći koju nam pružaju u svakodnevnom radu – istaknuo je Budimir.

Cilj projekta vrijednog 1,2 milijuna eura je potaknuti razvoj gospodarskih i kulturnih aktivnosti uz razvoj nove infrastrukture za postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanje atraktivnosti prostora i poboljšanje kvalitete života u vinskoj prijestolnici Požeško-slavonske županije.

– Vjerujem kako nema čovjeka u Republici Hrvatskoj, a i šire, koji nije čuo za najbolja vina koja stasaju u podrumima kutjevačkih vinara, a gradonačelnik Budimir i mladi tim s kojim je okružen nastavljaju graditi projekte i priče s kojima će Kutjevo tek postati prepoznatljivo i na tome im od srca čestitam. Jedan dokaz inovativnosti i truda ljudi koji ovdje marljivo rade je i projekt Kulturnog centra čije smo gradilište danas obišli, a koji će u budućnosti biti središte gospodarskog i društvenog života žitelja Kutjeva – istaknula je Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)