Hvalevrijedna gesta učenika Poljoprivredno-prehrambene škole za djecu oboljelu od malignih bolesti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ponosni smo na predivnu gestu naših učenica i učenika 1. s razreda za djecu oboljelu od malignih bolesti u Općoj županijskoj bolnica Požega

Jučer su povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, učenice i učenici prvog razreda, zanimanja pomoćni pekar i pomoći cvjećar imali kreativnu i korisnu radionicu koju je pripremila njihova razrednica Iva Pavković.
Tijekom ove aktivnosti upoznali su se s terminom maligna bolest kao i emocijama koje proživljavaju hospitalizirana djeca te kako se nose s teškom dijagnozom. Naučili su i zašto je važno obilježiti Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.
Kako bi razvijali empatiju i solidarnost prema potrebitima, razrednica ih je motivirala da zajedno i uz pomoć asistentica u nastavi Zlatke Kraker Skeleđić i Magdalene Japundžić izrade prigodne kartice s crtežima i porukama potpore hospitaliziranoj djeci u Općoj županijskoj bolnici Požega.
Nakon što su kreirali svoje kartice i napuhali balone, pripremili su i poklončiće. Razrednica je njihove radove odnijela u Opću županijsku bolnicu Požega na odjel pedijatrije kako bi ih liječnici podijelili svojim pacijentima – nadajući se kako će ih barem malo razveseliti i utješiti.
Međunarodni simbol borbe protiv raka među djecom je zlatna vrpca. Njome se želi ukazati koliko je dječji život dragocjen te nas podsjetiti na male heroje koji se svakodnevno bore protiv ovih bolesti.
Želimo brz oporavak i ozdravljenje svoj djeci oboljeloj od malignih bolesti!
Bravo za naš 1. s razred i njihovu razrednicu na predivnoj gesti!”
Tekst: A. B.
Foto: I. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)