Predsjednica Savjeta mladih PSŽ Lara Mandić sudjelovala na 3. godišnjoj konferenciji Savjeta mladih RH

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


“Danas, 26. lipnja 2023. godine, u Hrvatskom saboru održana je III. godišnja konferencija savjeta mladih u Republici Hrvatskoj. Konferenciji su prisustvovali visoki državni dužnosnici, uključujući premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, te predstavnici Savjeta mladih sa svojim lokalnim čelnicima iz cijele Hrvatske.
Premijer Andrej Plenković otvorio je ovu važnu sjednicu posvećenu vještinama budućnosti i uspjehu na tržištu rada. U fokusu je bio Nacionalni program za mlade, koji će biti ključan do kraja 2025. godine. Predsjednik Savjeta za mlade Vlade RH, Josip Pl Jagodar, istaknuo je da će program naglasiti rad s mladima, njihovu emancipaciju, obrazovanje, suradnju s EU, kao i pitanja mladih u ruralnim područjima te zdravlje i izazove povezane s pandemijom.
Premijer Plenković je naglasio važnost suradnje između Savjeta za mlade i lokalnih vlasti, pozivajući čelnike da aktivno podrže inicijative i politike koje će koristiti njihovim krajevima. Ova sjednica je još jedan korak prema stvaranju kvalitetnijih mogućnosti za mlade i jačanju njihove uloge u društvu.
Na konferenciji su ispred Požeško-slavonska županija sudjelovali zamjenik županice Požeško-slavonske Ferdinand Troha i predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, Lara Mandić” – priopćili su na stranicama Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)