Predstavljen projekt Slavonija Gastro Art – Fine Dining

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

“Tradicionalni slavonski svatovski meni na moderan način (fine dining)” by Damir Sertić naziv je projekta u kojemu sudjeluju Požeško-slavonska županija, TZ Požeško-slavonske županije, Grad Požega, TZ Grada Požega, Gradska knjižnica Požega, te sponzori Vinarija Kutjevo i Svečana dvorana Glorija. Zajedno su pokrenuli prvi u nizu događaja na temu unaprjeđenja i adekvatne promocije gastronomije Požeško-slavonske županije. Projekt slavonskog fine dininga je zamišljen kao moderan pristup slavonskim tradicionalnim jelima, s tradicionalnim okusima, ali na potpuno novi i moderan način prezentacije.

Tim povodom Požega je danas ugostila chefa Damira Sertića – Best Atristic World Masterchefa, koji je pripremio tradicionalni slavonski svatovski meni na jedan drugačiji i kreativan način.

– Projekt slavonskog fine dininga je zamišljen kao moderan pristup slavonskim tradicionalnim jelima s tradicionalnim okusima, ali na potpuno drugačiji način prezentacije. U slavonskoj tradicijskoj kuhinji krije se bogatstvo okusa koje autentično opisuje slavonski način života i iznimno smo sretni što ga na ovaj način možemo predstaviti javnosti. Želim vam puno uspjeha u provedbi ovog projekta koji će, vjerujem, otvoriti mnoge nove mogućnosti. – poručila je Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.

– Slavonija je prije svega kraj koji je bogat namirnicama koji nisu dovoljne istanknute i taj jedan drugačiji pristup je „došao na svoje“. Mislim da ćemo moći kroz jednu umjeničku priču pokazati i modernu Slavoniju koja je toliko bogata da može ponuditi jedan svjetski menu. – kazao je chef Damir Sertić.

Sva jela će se na poseban studijski način fotografirati, fotografije uvećati i postati izložba fotografija slavonskog “fine dininga ” u prostoru Gradske knjižnice Požega koja se planira predstaviti javnosti u ožujku ove godine.

Izvor: Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika