Predstavnici Vatrogasne zajednice PSŽ na svečanoj primopredaji vatrogasne opreme u Zagrebu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu održana je primopredaja osobne i skupne zaštitne vatrogasne opreme, nabavljena iz sredstava naknade općekorisnih funkcija šuma u vrijednosti oko 800.000 eura. Svečanoj primopredaji prisustvovali su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predstavnici vatrogasnih postrojbi koje su dobile vatrogasnu opremu, među kojima i predstavnici Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije – prenosi Požeško-slavonska županija.

U Požeško-slavonsku županiju stigao je paket vatrogasne opreme koji obuhvaća zaštitne kacige, kombinezone, kacige i vatrogasne čizme za šumske požare, vatrogasna interventna odijela i čizme za urbane intervencije, a koji će obogatiti standardnu radnu opremu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kutjevo.

– Zadovoljni smo što je realiziranim zaokružen cijeli proces. Ranije su kombi vozila i pick up vozila stigla u ostala društva gradova i općina naše županije te je na predsjedništvu i zapovjedništvu dogovoreno da će ova oprema ići u DVD Kutjevo radi osiguranja jednakih uvjeta i jednakih standarda u svim našim društvima – rekao je Marko Ašenbrener, županijski vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije. 

Od 2018. godine Ministarstvo poljoprivrede RH svake godine  izdvaja prema Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici 20 % prikupljenih sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma. Sukladno posebnim sporazumima o financiranju vatrogasne djelatnosti za aktivnosti opremanja i aktivnosti osposobljavanja vatrogasnih zajednica, potpisanih između Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva poljoprivrede,  financira se nabavka osobne i skupne zaštitne opreme, osposobljavanje vatrogasaca (vozači C-kategorije) te nabavka vatrogasnih vozila za gašenje šumskih požara.

– Čast mi je biti dionikom ovog višegodišnjeg sporazuma kojim smo opremili hrvatsko vatrogastvo vatrogasnim vozilima i vatrogasnom opremom  – rekla je ministrica te zaključila da će se nastaviti ova suradnja, sufinanciranjem vatrogasne djelatnosti koja je povezana s ulogom koju Ministarstvo poljoprivrede ima u ruralnom prostoru, a to je očuvanje hrvatskih prirodnih resursa.

Foto: HVZ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)