Preminuo je poznati vinar i stomatolog Branko Mihalj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Branko Mihalj, poznati vinar iz Kutjeva i dugogodišnji kutjevački stomatolog preminuo je danas u svojoj 72. godini. Ova tužna vijest potresla je njegove prijatelje, kolege, ali i ljubitelje vina diljem Hrvatske.

Mihalj je bio jedan od najcjenjenijih vinara u zemlji, a njegova vina su osvajala brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Njegova vinarija, koju je osnovao 1992. godine, postala je sinonim za kvalitetno vino i ugledno ime u vinskom svijetu – piše Kutjevački.hr.

Rođen u Kutjevu, a porijeklom iz Rakitna u općini Posušje (BIH) Mihalj je odrastao u obitelji koja se bavila vinogradarstvom i proizvodnjom vina. Svoje znanje i strast prema vinu razvijao je godinama, a njegova vina bila su omiljena među ljubiteljima vrhunskog vina diljem zemlje.

Vrijedan i dobrodušan čovjek ravne slavonske ravnice, ali tvrdih i ponosnih hercegovačkih gena koje nikad nije zaboravljao te ih je s ponosom isticao.

Mihalj je bio poznat po svojoj strasti prema vinu, ali i po svojoj ljubaznosti i velikodušnosti. Bio je omiljen među kolegama i poštovan od strane svih koji su ga poznavali.

Svojim radom i predanim pristupom vinarstvu, Mihalj je ostavio dubok trag u hrvatskom vinskom svijetu.

Kao predsjednik udruge vinara i lovaca ostavio je dubok trag na razvoj naše zajednice i Kutjevo će mu biti vječno zahvalno.

Njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za cijelu vinsku industriju te cijelo Kutjevo, ali će njegovo nasljeđe i dalje živjeti kroz njegova izvrsna vina.

Počivao u miru, Branko Mihalj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)