Preuređene prostorije i izgrađeno igralište za novu vrtićku skupinu Područne škole Rajsavac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pisali smo o tome da su za roditelje veliki problem smještajni kapaciteti u vrtićima gotovo u svim dječjim vrtićima u Požeštini, a slični primjeri su i šire, u drugim županijama. Slobodno se može reći da je općina Jakšić u tome izuzetak. Svjesni mogućnosti da se je u sklopu postojećeg dječjeg vrtića Jakšić gotovo nemoguće, za sada, proširiti smještajne kapacitete domišljatost općinskog načelnika Ivice Kovačevića i njegovih suradnika te odgovornih u odgojnoj ustanovi urodila je plodom – prenosi portal Požega.eu

Ne tako davno, prije četiri godine, završeno je kompletno uređenje i energetski je obnovljena zgrada Područne škole u Rajsavcu. Sve je uređeno prema svim pedagoškim standardima za osnovno školsko obrazovanje. Budući da neke prostorije nisu bile u funkciji, odnosno nisu se koristile, kroz razmišljanje je došlo da se dio područne škole malim zahvatima prenamjeni te iste urede za jednu mješovitu odgojnu skupinu vrtićke dobi od 3 do 7 godina za 20 mališana. Upravo je to bila kritična brojka koja je „prijetila“ listi čekanja, što bi u svakom slučaju bilo teško i neprihvatljivo, prvenstveno za roditelje.

Prijedlog otvorenja Podružnice Dječjeg vrtića Jakšić u Rajsavcu s prilagodbom i preuređenjem prihvatilo je nadležno ministarstvo koje je ovih dana, nakon nužnih i potrebitih radova izdalo rješenje da se s radom u novouređenim prostorijama može početi.

Ovih dana se izvode oni završni radovi na uređenju igrališta, koje smo i zabilježili, na kojem gradilištu smo zatekli općinskog načelnika Ivicu Kovačevića kako budnim okom sve prati do onog zadnjeg detalja kako bi roditelji sa svime, ali i njihovi mališani bili zadovoljni.

-Kao što vidite završavamo i one zadnje detalje ovdje u Rajsavcu kako bi s početkom školske godine mogla započeti s radom ovdje Podružnica Dječjeg vrtića. Uz uređenje prostorija, kupovinu namještaja te kupnju sprava za igralište i druge potrebe uložili smo nešto više od 440 tisuća kuna. Uvijek smo radili i u prioritet stavljali ona naše najmlađe sumještane jer oni su budućnost ovog kraja. Tako ćemo i nastaviti uz sve duge prioritete i ravnomjerna ulaganja u sva naša naselja – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *