Preventivne aktivnosti Policijske postaje Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Učenicima su podijeljeni promidžbeni materijali te reflektirajuće kišne kabanice i prsluci koji su osigurani iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa

U utorak 19. listopada 2021. u prostorijama Katoličke osnovne škole u Požegi, policijski službenici PP Požega su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održali  edukativno predavanje učenicima prvih razreda navedene škole.
Početkom nove školske godine u prometu se pojavljuje veliki broj najmlađih sudionika kojima je u stjecanju prvih iskustava u samostalnom sudjelovanju u prometu potrebno pružiti pomoć i ukazati na sve opasnosti na koje mogu naići na putu od kuće do škole.
U sklopu predavanja policijski službenici su učenicima pojasnili  kako se sigurno ponašati u prometu te ih upoznali s važnijim prometnim pravilima s naglaskom na promet pješaka i kretanje kolnikom te važnijim prometnim znakovima koji se odnose na sigurno kretanje u prometu.
Također im je objašnjeno zašto je bitno poštivati prometna pravila, kako se sigurno kretati nogostupom i kolnikom, kao i što znače pojedini položaji policijskog službenika kod tjelesnog reguliranja prometa.

Na samom kraju im je predstavljena i uloga kvartovskog policajca – kontakt policajca koji brine o njihovoj sigurnosti.


IZVOR: PU Požeško-slavonska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika