Preventivni projekt Lily: prijavite se na besplatnu edukaciju iz samoobrane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te u sklopu preventivnog projekta „Lily“ provodit će se edukacija iz samoobrane za žene.

Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima i to Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Požega, Obiteljskim centrom Područna služba Požeško-slavonska i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama provest će edukaciju iz vještina samoobrane za žene što je jedna od komponenti  preventivnog projekta „Lily“, kojeg policija s partnerima provodi od 2019.

Riječ je o nacionalnom multi modularnom preventivnom projektu koji je usmjeren na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama, odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti. Projekt sadrži brojne komponente i provodi se sustavno – od edukacija stručnjaka, suradnje s organizacijama civilnog društva, do niza kampanja kojima je cilj na svim razinama podizati svijest o štetnim posljedicama nasilja, kako na pojedinca, tako i na širu društvenu zajednicu.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane vodit će gospodin Zdenko Oroz iz Karate-do klub Požega uz asistenciju policijskih službenika Interventne jedinice policije Kutjevo.

Edukacija će se provoditi u sportskoj dvorani  PU požeško-slavonske u Ulici Josipa Runjanina u Požegi u razdoblju od 5. do 23. studenoga, utorkom, četvrtkom i nedjeljom u vremenu od 17.30 do 19 sati.

Pozivamo sve zainteresirane žene koje su u mogućnosti da prisustvuju navedenoj edukaciji te da zajednički doprinesemo podizanju razine svijesti u zajednici o potrebi zajedničkog i usmjerenog djelovanja s ciljem prevencije nasilja nad ženama i njihove ravnopravnosti.

Kontakt telefon: 098 956 25 24 (Zdenko Oroz)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *