Preventivni projekt Siguran lov – dokazani model prevencije u zajednici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U četvrtak 30. studenoga 2023. u Policijskoj akademiji u Zagrebu u organizaciji Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti održana je Međunarodna znanstveno-stručna konferencija pod nazivom VIII. Istraživački dani Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti.
 
Od 16 znanstveno-stručnih radova koji su uvršteni u program konferencije, policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske dr.sc. Gorana Matijević prezentirao je rezultate njegovog istraživanja koji su sažeti u rad pod naslovom: Preventivni projekt siguran lov u Požeško-slavonskoj županiji – dokazani model razvoja prevencije i suradnje policije s građanima.
 
Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s brojnim partnerima (Hrvatskim lovačkim savezom, Županijskim lovačkim savezom, lovačkim društvima, općinama, susjednim PU i dr.) već duži niz godina provodi ovaj Nacionalni preventivni projekt kojem su opći ciljevi: Podizanje razine sigurnosti u lovištima, podizanje razine svijesti o dozvoljenom/zabranjenom ponašanju u lovu, senzibiliziranje osoba uključenih u lov o pravilima ponašanja u lovu i senzibiliziranje lovaca o kaznenim djelima protiv okoliša.
 
Samo istraživanje metodom deskripcije opisuje problem, ciljeve i svrhu projekta i u kombinaciji sa statističkom metodom prikazuje aktivnosti i ocjenjuje ih kroz indikatore uspješnosti te se u konačnici metodom dokazivanja nesporno potvrdilo da je razvijen dokazani model razvoja prevencije i suradnje policije s građanima primjenjiv i na drugim područjima koji je tijekom svog provođenja rezultirao povoljnim stanjem sigurnosti po ovom segmentu, ali i podizanjem razine povjerenja građana u policiju.
 
Uz organizacijski odbor i voditelje panela, ostale autore te predstavnike MUP-a, konferenciji su prisustvovali i predstavnici partnera u projektu predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, gospodin Ivica Stanko iz Hrvatskog lovačkog saveza, predsjednik Županijskog lovačkog saveza Branko Bertelović i policijski službenik Andrija Dražetić koji je iz Službe prevencije Ravnateljstva policije zadužen za projekt Siguran lov – prenosi PU požeško-slavonska.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)