Prije godinu dana napustio nas je Kićo Slabinac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je prije točno godinu dana, a ostaje zapamćen kao jedno od najvećih imena hrvatske glazbene scene.

Kićo Slabinac veliki je hrvatski pjevač, gitarist i skladatelj. Život je posvetio stvaranju glazbe, a u povijest se upisao čitavim nizom uspješnica, među kojima je možda najprepoznatljivija pjesma ‘Zbog jedne divne crne žene’.

Osim toga, brojne je pjesme posvetio rodnoj Slavoniji, pa su tako nastali hitovi ‘Inati se Slavonijo’ i ‘Slavonijo ja sam tvoje dijete’.

Kićo je bio skromno odgojen, naučen pomagati drugima, a jednom prilikom otkrio je da je od roditelja jedino na poklon tražio gitaru.

Nakon naglog uspona na domaćoj sceni u idućih nekoliko godina, Kićo je odlučio otići u Ameriku i okušati sreću tamo. Tada je nastao i njegov najveći hit ‘Zbog jedne divne crne žene‘ posvećen Mirjani Antonović, njegovoj velikoj ljubavi.
Kasnije je pjevač ispričao kako je ta romansa završila poprilično ružno. Ipak, dvije godine prije njegove smrti, Mirjana je došla u Zagreb i inzistirala da se pomire, bar kao prijatelji.
“Ipak smo si nešto u životu značili”, rekao je Kićo nakon susreta sa ženom koja je bila inspiracija za njegov najveći hit.

Iza sebe je ostavio više od 500 snimljenih pjesama, a 50 godina proveo je na samom vrhu domaće glazbene scene. Kićo je i sam s ponosom gledao na sve što je napravio, a njegovi uspjesi dokazuju kako na to ima i pravo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika