Mladi Požežanin Mirko Filipović izabran u vodstvo Hrvatskog studentskog zbora

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika s članovima Hrvatskog studentskog zbora i novim vodstvom te krovne studentske organizacije. Predsjedanje Hrvatskim studentskim zborom, naime, preuzeo je Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i njegov predsjednik Neven Pintarić.

Hrvatski studentski zbor je koordinativno tijelo svih studentskih zborova u Republici Hrvatskoj te ujedno i krovno predstavničko tijelo studentica i studenata sveučilišta, svih veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj. Prema riječima njegovog predsjednika, Hrvatski studentski zbor predstavlja gotovo 160 tisuća studenata, a dva su mu osnovna cilja: predstavljanje i zalaganje za studente u visokom obrazovanju te provođenje projekata koji su u interesu studentske populacije.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem predstavili su mu aktualne i buduće projekte Hrvatskog studentskog zbora. Kao probleme izdvojili su bojazan da bi se izmjenama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju moglo marginalizirati ulogu studentskih predstavnika u senatu te studentski standard s naglaskom na studentsku prehranu. Razgovarali su i o nizu drugih tema važnih za studentsku populaciju i mlade u Hrvatskoj, kao što su razlozi odlaska mladih u inozemstvo i kvaliteta studiranja u Hrvatskoj. Upozorili su, nadalje, kako stručni studiji još nisu dovoljno prepoznati u hrvatskoj javnosti kao važan dio visokoškolskog obrazovanja. Predstavnici Hrvatskog studentskog zbora nadaju se kako će im i sastanak s Predsjednikom Republike pomoći da se u javnosti počne više razgovarati o temama važnim za studentsku populaciju.

U izaslanstvu Hrvatskog studentskog zbora bili su predsjednik Neven Pintarić, zamjenik predsjednika Ivan-Pavao Boras, članovi Hrvatskog studentskog zbora Višeslav Kirinić, Tomislav Milošević, Tin Meštrović, Filip Marinović, Antonela Đuraš, Mirko Filipović, Luka Jurčević, Leopold Mandić, članica ESU-a (European Students’ Union) Bruna Bandula te tajnik Zbora Slobodan Šolaja.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *